onsdag 6 december 2017

För mycket serotonin symtom

Serotonin är ett kemiskt ämne som kroppen producerar och som behövs för att nervcellerna och hjärnan ska kunna fungera. Men alltför mycket serotonin skapar problem. Symtom på serotoninsyndrom spänner från skakningar och diarré till allvarligare symtom som muskelstelhet, feber och kramper.


Därefter hjärna och lever, som omvandlar 5-Hydroxytryptophan till serotonin. Serotonin påverkar humöret, sömn, känslor, aptit, minne och självförtroende.

En brist eller ett överskott av serotonin orsakar störningar i dessa processer. För mycket eller brist Av olika skäl kan det finnas en brist eller ett överskott av serotonin. För att summera är varken för lite eller för mycket serotonin bra för dig vilket leder oss till nästa del i artikeln. Som med mycket annat gäller det att varken ha för lite eller för mycket serotonin. Akin till detta, hjärnan fungerar bäst med vissa nivåer av serotonin , som är en signalsubstans som är inblandad i sömn, minne och andra neurologiska funktioner.


Biverkningar uppstår om för mycket serotonin är närvarande. Ett överskott av serotonin utvecklas när serotonin selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) är föreskrivna. Serotonin spelar också en roll i minnet, lärande och andra kognitiva funktioner, Förutom andning, blodflödet och matsmältning.

Medan en viss mängd Serotonin krävs för att kroppen ska fungera korrekt, att ha för mycket Serotonin , eller omvänt har låga nivåer kan orsaka ett antal problem. Då kan du ha för mycket serotonin – inte för lite Foto: Shutterstock av 2: pSocial fobi innebär en rädsla för att göra bort sig i sociala situationer. Forskningen om serotonin i buken är dock relativt ny, men vi vet att det spelar en viktig roll för aptiten och matsmältningen. Anledningen till att det finns så mycket serotonin i buken är faktiskt något av ett mysterium. Vidare har forskare upptäckt en koppling mellan irritabel tarm och otillräckliga nivåer av serotonin.


Livsmedel som triggar frigörandet av serotonin och dopamin gör att din hjärna fungerar bättre och kan milt depressiva tillstånd och få dig att må bättre när du är nere. Signalsubstanserna balanserar ditt blodtryck, hjälper dig att sova bättre och ger dig också den energi du behöver för hantera din dag. Förklaringen till att vi reagerar mycket olika på dessa antidepressiva läkemedel står delvis att finna i att vi av genetiska orsaker har skillnader i våra enzymer som behövs för att bryta ner dem, vilket leder till att man kan få för mycket aktiva beståndsdelar kvar i blodet och till sist antagligen mycket för höga doser serotonin i. Vad skapar brist på serotonin ? Serotoninnivåerna minskar då det inte finns tillräckligt med tryptofan i din kost, såväl som andra viktiga vitaminer och mineraler. Serotonin är en viktig signalsubstans för att reglera humör och sömn, men har för mycket Serotonin i hjärnan eller kroppen kan vara farligt eller. Det kan även uppstå svårigheter p. Det finns otroligt mycket du kan göra själv för att öka serotoninet.


Värt att komma ihåg är att skilja på om någonting ökar serotoninets frisättning i hjärnan eller dess bildning. Om vi tänker på hur SSRI-läkemedel fungerar, så ökar de tiden serotonin finns mellan nervcellerna och stimulerar dem, men du får inte ökad bildning av serotonin. Hej jag äter citalopran cinfa för att öka mitt serotonin intag vad jag kan förstå.

Jag bor i Spanien tillgång till mycket sol, frukt och grönsaker. De flesta av oss behöver egentligen inte äta mer protein än vi redan gör, varken för att bygga muskler eller för att hålla vikten, säger Erik Hemmingsson. Här är några exempel på vad som händer i kroppen när du slutar äta kolhydrater och stoppar i dig för mycket protein.


Jag undrar om serotonin och vad man kan ta för att höja det? Jag har under de senaste månaderna känt mig extremt låg, haft väldigt mycket ångest, oro och skenande negativa tankar. För ungefär tre veckor sedan började jag äta 5-HTP och till min förvåning mådde jag jättebra och kände mig lycklig för första gången på väldigt. Vissa tror att manodepressivitet kan uppstå som en biverkan av SSRI-preparatet då hjärnan fås att överproducera serotonin vilket leder till att för mycket serotonin är i omlopp!


Kost för att skapa serotonin. De flesta B-vitaminer behövs för serotoninproduktionen: Vitamin B Vitamin B Vitamin B Vitamin B(folsyra), Vitamin B12. Att få alla ovanstående symtom är mycket ovanligt.


Men om du får något eller några av symtomen ska du genast kontakta läkare. På grund av risken för serotonergt syndrom bör du till exempel inte använda vissa antidepressiva läkemedel samtidigt. Det har med stor sannolikhet att göra med en obalans mellan de signalämnen i hjärnan som styr våra känslor, våra aktiviteter och våra energitillgångar och inte så mycket med absoluta brister på de här ämnena som tex serotonin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg