måndag 15 februari 2016

Stenbergapyromanen

Pyromanen, som härjat i decennier, är tillbaka. Fri att slå till igen. Han slog alltid till då det var.


Det är en postiv utgång, min klient är nöjd och tillfreds, säger Johanssons advokat Sture Larsson. Han menar att 69-åringen är väl motiverad för ett liv i frihet. Mordet på chauffören Nils Nilsson i Olofström. Han har försökt att starta ett nytt liv och har bytt efternamn.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Han mördade två personer, brände ned ett trettiotal byggnader och höll en hel bygd i skräck. Kort efter det att han flyttat till en gård han köpt, börjar hus och gårdar – även Johanssons egna - brinna. Fallet är en gåta och lösningen ska gå till den svenska kriminalhistorien.


Senast inom loppet av två år kommer den s. Skottet träffade Sigvard Gunnarsson rakt i ansiktet. Trots år av förberedelser, planerande och noggrant planterade spår hade det egentliga offret kommit undan. Veckans brott berättar om aktuella och historiska brott, om förövare, brottsoffer och om polisens arbete.


Camilla Kvartoft är programledare. Stenbergamannen att vara en fri man. Listen to this episode from PDokumentär on Spotify. Get without the ads. Skip trial month free.


Stenbergapyromanen

Programmet som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dem som var med när det hände. Ansvarig utgivare: Şîlan Diljen där inget annat anges. Läraren Sten Johansson dömdes till livstids fängelse.


STENBERGAPYROMANEN ingår i serien FALLET AVSLUTAT – korta, spännande reportage om Sveriges mest kända brott, som ursprungligen publicerades i kriminalmagasinet Misstänkt. Hitta och få information om fabriksgatan vetlanda i Vetlanda och ta del av telefonnummer, adress, öppettider och vägbeskrivning. Där stannade han i år innan han bytte till. Discover more music, concerts, videos, and pictures with the largest catalogue online at Last. En hemlös man med amputerade fingrar och tår hittas i en park i Stockholm.


Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt. Officiell hemsida för författaren David Lagercrantz. Pyromanligan åkte fast – men den är långt ifrån unik.


Kriminella som tuttar på det mesta de kommer åt har länge satt skräck i svenska bygder. Han har sagt ja och han har sagt nej, men nu har han bestämt sig. Det blir inga fler Millenniumböcker för David Lagercrantz. Hans tredje bok, The girl. Bakom dokumentären står Anders Nyberg som är uppväxt i Hultsfreds kommun.


Stenbergapyromanen

Skall bli intressant att följa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg