tisdag 16 februari 2016

Lägga takpapp

Läs mer om varför du ska välja Plannja plåttak här! Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik.


Lägga takpapp

Hitta rätt kontakt här! Det billiga byggvaruhuset online. Snabb leverans, oslagbara priser! En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Tjockleken på takpapp är oftast avgörande för var du kan använda takpappen.


Använder du enskikts- takpapp så bör du bara lägga det på komplementbyggnader, medan tvåskikts- takpapp kan användas på vanliga hus. Det undre lagret takpapp , kallat underlagspapp, säkerställer att ett tak gjort av takpapp blir fullständigt tätt. Om du ska lägga betongtakpannor anger leverantören ett maximalt avstånd mellan bärläkten för olika vinklar på taklutningen. Fäst bärläkt 25xmm med trådspik 75xmm i varje ströläkt. Lägg takpappen i ett eller två lager.


Modern takpapp är elastisk, hållbar och tät. Med sin låga vikt kan den ersätta andra takbeläggningar utan att du behöver förstärka själva takkonstruktionen. Takpapp har också många egenskaper som andra takmaterial inte kan matcha: Flera modeller klarar låg lutning, materialets vikt öppnar möjligheter för takkonstruktioner som inte klarar belastningen av tegel- eller betongpannor.


Icopal erbjuder kallklistrade takpapp som ger dig ett säkert tak i upp till år. Här får bra tips och gör det själv instruktioner när du ska lägga takpapp , underlagspapp på taket innan takpannorna. R DET INTE SVÅRT ATT LÄGGA TAKPAPP SÅ ATT DET BLIR TÄTT? Risken för att takpappen spricker är minimal, om du bara har lagt den rätt med underlagspapp och ytpapp. Blir taket otätt blir det runt hinder, profiler och liknande.


Många har försökt att själva lägga takpapp på stugan, torpet, garaget eller boden, och de flesta har upptäckt att det inte var så lätt som det såg ut. Om du är en av dem så ska du följa denna kurs, för här visar vi hur det går till. Lägg en remsa som går minst 1mm upp på väggen och 1mm ut på takytan. Om underlagstäckningen är otät är det lätt att få fuktangrepp på takets vitala delar.


Därför ska du alltid byta takpapp innan du lägger dit takpannorna. En annan viktig del i takläggningen är läktningen. Köp takpapp på Byggmax.


Lägga takpapp

Byggmax ger dig tips och råd på hur du lyckas med att lägga tak, detta är del två där du fortsätter med lägga underlagspapp på råsponten. Karin och Manfred ska byta ut sin gamla takpapp och lägga nytt tak. De överväger lite olika material men bestämmer sig för att fortsätta med papptak. De jämför offerter från fyra olika takläggare och väljer sedan ett förslag som passar dem bra och där de inte behöver riva det befintliga taket först, något som gör det hela till en billigare affär.


Kan man lägga ny takpapp ovanpå det gamla? Ja, det går bra förutsatt att det är tätt och att underliggande konstruktion är i bra skick, så att man inte bygger in ett redan befintligt problem. Finns det blåsor i taket ska dessa skäras upp med ett kryss, och spikas ner (enklare om man värmer pappen med en varmluftspistol).


De flesta av mina grannar har plåttak där färglagret släpper hela tiden. Senast lät ena grannen lägga om hela garagetaket med ny plåt, och redan efter ca år har den svarta färgen släppt i stora sjok på flera ställen. I två avseenden har emellertid takpapp , shingel och plåt två påtagliga fördelar: De är lättare att lägga och väger betydligt mindre än till exempel tegel.


Re: Hur lägga underlagspapp med klisterkant. Det klisterkant på båda kanterna på pappret men bara på ena sidan och den ena är upp och den andra ner. Ovansidan mot nock skall du ha klistret upp så att när du rullar ut nästa våd så får du mot takfoten klisterkant deråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg