torsdag 25 februari 2016

Livslinje socialt arbete

Livslinje socialt arbete

Sök i metodguiden för socialt arbete I Metodguiden samlar vi bedömningsmetoder och insatser som är aktuella för socialt arbete i Sverige. Du kan söka metoder utifrån målgrupp, syfte och användning och i vissa fall hitta information om deras vetenskapliga underlag. Det sociala arbetets tvärvetenskapliga bas belysas genom studier av samhälls- och beteendevetenskapliga teorier och begrepp med särskild relevans för socialt arbete. Ett ytterligare syfte är att belysa och analysera kopplingen mellan teori och praktik i socialt arbete. Vilka var deras förväntningar på arbete , på Livslinjen och infriades dessa förväntningar?


En ökad hälsa för deltagarna var inte det explicita målet för Livslinjen men rehabiliteringens syfte är att i vid mening hjälpa människor att må och fungera bättre. De karaktärer som Birgitta bebodde världen med i Stockholm har studerats som exempel på hur det kvinnliga medborgarskapets livslinje etableras som den väg Birgitta förväntas vandra. Uppfattningarna om hur det sociala arbetet skall identifieras är många och således syftar studien till att kritiskt utreda begreppet socialt arbete och ta reda på hur det sociala arbetet förhåller sig till definitionsfrågan i både forskning och praktik.


Syftet med Att leda evidensbaserad praktik – en guide för dig som är chef inom socialt arbete är att den ska vara till hjälp när du och dina medarbetare utvecklar en evidensbaserad praktik, EBP. Det finns arbeten både inom den offentliga sektorn, hos privata företag eller som egen företagare. Inom socialt arbete kan du arbeta med både barn, vuxna och äldre.


Att ge hjälp, stöd och omvårdnad är vanliga arbetsuppgifter för dig som väljer socialt. I detta integrerades moment från det tidigare ämnet social metodik med bland annat psykologi, sociologi och ekonomi. Socialt arbete är arbete som inriktas på sociala problem, deras konsekvenser och lösningar. Ledarskap i socialt arbete problematiseras även med fokus på makt och intersektionalitet.


Studenterna fördjupar sin kunskap om förutsättningar för ledarskap genom ett fördjupande fältarbete inom ett av det sociala arbetets verksamhetsfält. På masterprogrammet i socialt arbete har du möjlighet att specialisera och fördjupa dig inom olika områden. Under grundkursen i socialt arbete bygger du upp en grundläggande kunskap om det sociala arbetets innebörd och innehåll. Du arbetar med uppgifter som ger dig en förståelse av det sociala arbetets villkor och organisation och undersöker forskning, teorier och metoder som tillämpas inom socialt arbete.


En vanlig diskussion inom socialt arbete handlar om vilken inriktning arbetet bör ha. Ofta kombineras då metoder och mål under vissa tematiska beteckningar. I det här dokumentet används främst uttrycken teman för eller dimensioner av socialt arbete för att beteckna olika inriktningar. Arbetet innefattar bland annat att gå ombord på samtliga fartyg som skall lasta och lossa till oss. I detta arbete ingår att skriva checklistor och lastningsplaner med fartygets befäl, ofta i samarbete med inspektörer, samt att skriva ut erforderliga dokument för påskrift.


Kurser på avancerad nivå och fristående kurser i socialt arbete. Flera av kurserna är kopplade till något forskningsområde på institutionen och hålls av. Skickas inom 5-vardagar. Köp Skolsocialt arbete : Skolan som plats för och del i det sociala arbetet av Åsa Backlun Sara Högdin.


Livslinje socialt arbete

För att få en inblick i hur man ser på ledarskap inom socialt arbete i en svensk kontext så valde jag att intervjua femton enhetschefer, samtliga verksamma inom socialt arbete i Sverige. Forskning i socialt arbete är ofta inriktat på frågor om att hantera och lösa konkreta sociala problem men även på att försöka förstå sammanhanget i dessa. Institutionen för socialt arbete är också värd för Umeå centrum för funktionshinderforskning (UCFF).


Det handlar om forskning kring individer och grupper men också om hur sociala förhållanden hanteras i ett välfärdsperspektiv. Forskning inom socialt arbete Den forskning som bedrivs vid sektionen har en tvärvetenskaplig inriktning och formas i samarbete med forskare inom olika nätverk, inom och utom Karolinska Institutet. Sektionens forskargrupp – Sociala och psykosociala aspekter i vården – har flera inriktningar.


Under åren har förbundet bland annat fungerat som en tankesmedja, men det har också stått bakom undersökningar om sociala problem – undersökningar som har legat till grund för reformer och flera nya myndigheter. Varmt välkommen till en endagskonferens i socialt arbete , den november vid Högskolan i Halmstad. Konferensen vänder sig till dig som är arbetar inom det sociala arbetets olika verksamhetsområden i Halland. Syftet med konferensen är att initiera en mötesplats för verksamma och forskare som är intresserade av det sociala området.


Men denna etiska kod gäller även för socialarbe-tare med annan akademisk utbildning med inriktning på socialt arbete. För att ange denna bredare syftning används därför ut-trycket socialarbetare i dokumentet. I socialt arbete tvingas man fatta beslut som innehåller etiska bedömningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg