torsdag 25 februari 2016

Otrohet orsaker

Otrohet är förknippat med skuld och skam. Och även om det inte är okej att vara otrogen så finns det ofta en förklaring bakom sveket. Här listar vi fem av de vanligaste orsakerna. Man kan börja känna sig missnöjd med det man har, och börja tänka mycket på det man tycker att man saknar.


Vanligaste orsakerna till otrohet. Det finns mängder med anledningar till att människor är otrogna.

Några av de vanligaste, enligt leg psykolog Eva Rusz, är: 1. Ni har tappat närheten. Ni rör inte längre vid varandra, kanske har även sexlivet stagnerat. Det gör att vi-känslan försvinner och öppnar dörren för otrohet. När känslorna och smärtan börja vilja komma upp till ytan vill man bort från den. Då kan otrohet vara ett sätt att fly, menar Laila Dahl.


Andra sätt att fly kan vara genom att ta till alkohol, överdriven shopping eller överdriven träning. Man behöver också vara medveten om att valet att vända sig utifrån relationen ligger hos den som är otrogen men att det kan finnas orsaker som lett till orsaken till otroheten som tillsammans kan vara viktigt att titta på och samtala om. Många vill har bekräftelse.

Orsakerna till otrohet kan vara flera och variera från person till person menar etnologen och journalisten Nicolas Jacquemot, som skrivit boken Där gräset är grönare - en studie i otrohet (WW). Vissa blir vanvettigt förälskade i någon annan, en känsla som upplevs speciell och exklusiv. En personlighet där där spänning och risktagande är viktigt är mer benägen till otrohet.


Att vara omgiven av ett socialt nätverk där det är ok med otrohet kan ha en inverkan. Känslomässig distans till din partner kan påverka otrohet. Möjliga orsaker till otrohet. Det är inte ovanligt att kärlekens glöd falnar med tiden, även om man fortfarande bryr sig mycket om personen.


Vilka konsekvenser har otrohet ? Som vi nämnde ovan är lojalitet en av grundpelarna i ett starkt förhållande. Att bryta mot denna sätter därför förhållandet i gungning. En kris betyder utveckling. Om du blivit bedragen (och ändå vill fortsätta med partnern) Jämför dig inte med den som din partner varit otrogen med.


Alla bär vi på hemligheter, saker vi inte vågar berätta ens för våra närmaste. Det nuvarnade förhållandet har kanske blivit slentrianmässigt och därför söker personen sig någon annanstans för att. Det vanligaste antagandet kring otrohet är att det är något fel antingen på personen som varit otrogen eller på relationen. Ofta antas den som varit otrogen bära på något olöst trauma eller dysfunktion som driver dem in i otrohet.


Top anledningar till skilsmässa. De har i en undersökning frågat tusentals av deras kunder.

Om man älskar varandra och litar på varandra är risken för att bli bedragen mycket liten. Men vi är alla människor, och människor begår misstag och snedsteg. Att skylla på sexbrist är väl lite väl lamt.


Brist på impulskontroll är väl en relativt vanlig orsak till otrohet. Det kan väl vara en mängd orsaker. Feghet är väl en annan, du vill ut ur ett ganska döfött förhållande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg