måndag 15 februari 2016

Grupphandledning utbildning

För att arbeta med yrkesmässig grupphandledning krävs fördjupad kunskap inom området och därför har vi skapat denna skräddarsydda utbildning för dig. Vad innebär yrkesmässig handledning? Båda har på olika sätt arbetat med grupphandledning av examensarbeten.


De berättar om sina erfarenheter och varför de använder grupphandledning , om vilka fördelar de ser både i relation till handledarrollen och för studenterna. Det första moment syftar till att ge kursdeltagarna kunskaper om metoder och tekniker i professionell grupphandledning samt kompetens att bedriva handledning inom olika typer av organisationer och verksamheter.

Utbildningen omfattar två moment. Många assistansanvändare har behov av kommunikativ assistans och AKK är då ett vanligt kommunikationssätt oavsett om man behöver det för att förstå andra bättre, kunna uttrycka sig själv eller både och. Vi har utbildning i AKK i tre steg.


Jag erbjuder handledning, konsultation och utbildning riktat till yrkesgrupper inom framförallt psykosociala verksamheter. Det kan vara personal inom socialtjänsten, skolan, vården, privata och statliga institutioner och företag samt frivilliga organisationer och stiftelser. Det minskar stressen och får dem att känna sig tryggare i sin yrkesroll. Det menar sjuksköterskan och forskaren Karin Blomberg som har studerat sjuksköterskornas upplevda effekter efter handledning.


Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Vi skulle vilja visa dig en beskrivning här men webbplatsen du tittar på tillåter inte detta. ReDO: grupphandledning med arbetsterapeut ReDO är en metod för att kunna komma tillbaka i arbete och för att få en bättre arbetsförmåga. Uppdrag Psykisk Hälsa utvärderar nu effekterna av ReDO i två regioner: Skåne och Jönköping.


Grupphandledningens reflekterande metoder stärker den enskildes och gruppens kompetens på ettkvalitetssäkrande sätt. Handledning är ett viktigt verktyg och kan i vissa fall vara direkt avgörande för hur en person reder ut en komplicerad situation i sitt arbete eller privatliv. Grupphandledning En viktig del av Ungdomsledarutbildningen är att ge ungdomsledarna professionell handledning. Här kan Du och Ni får hjälp att fokusera på aktuella dilemman, ostört dela erfarenheter och med stöd av handledaren få syn på alternativa problemlösningar och vägar framåt.


Handledningens omfattning ska vara minst timmar vid individualhandledning alternativt 1timmar vid grupphandledning. Nära hälften av grupperna hade handledning som pågick i mer än ett år, två till tre timmar varannan vecka. De tre vanligaste handledningsmålen var enligt arbetsledarna ökad självinsikt ( ), och stöd ( ) samt utbildning i arbetsmetoder ( ). Denna utbildning är en grundläggande handledarutbildning.


Syftet är att erbjuda möjlighet till att arbeta enligt de Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom där handledningens betydelse får hög prioritet. Målet är att du efter genomgången utbildning ska kunna bedriva grupphandledning under egen handledning. Inom Visa Omsorg har vi medarbetar med ett stort kunnande inom olika områden. Inför varje termin lägger vi upp en utbildningsplan för både interna familjehem samt externa kursdeltagare.


Har du ett handledningspaket ingår grupphandledningen.

Vi ses online via Zoom – ungefär som Skype men stadigare. Du behöver inte ladda ner något program i förväg. När du anmält dig får du en länk, och när du klickat på länken väljer du “Launch Zoom” och senare “Join audio”. De två nämnda utbildningar är de som är adekvata att nämna för min handledarkompetens.


Jag har förutom dessa två utbildningar ett antal universitetskurser och uppdragsutbildningar i socialt arbete, psykologi och organisationsteori. Gryning Vård erbjuder insatser i hemmiljö, i jour- eller familjehem och på behandlingshem vid drygt olika enheter, i hela Västra Götaland. I utbildningen ingår 1timmar grupphandledning under terminerna två och tre. Gruppens storlek är 3-personer och omfattningen är timmars grupphandledning varannan vecka.


För att underlätta för långväga studenter erbjuds handledning i direkt anslutning till föreläsningen vilket innebär att man endast behöver resa till Örebro en dag varannan vecka. Fokus i utbildningen ligger på KBT-inriktad individualterapi för vuxna men orienteringar ges om tillämpningar av KBT i andra format (grupp-, familje- och parterapi) samt för andra grupper (barn och ungdomar). För resterande behörighetskrav se respektive utbildningsinstans med legitimationsgrundande utbildning i psykoterapi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg