måndag 15 februari 2016

Förhållande problem

Semestern avslöjar era problem. Därför är det viktigt att ni pratar med varandra om era förväntningar och tar hjälp av andra när ni inte kan lösa problem själva. Med hjälp från eDarlings egen psykolog och kärleksexpert Salama Marine så har vi nedan listat de vanligaste skälen till att ett förhållande tar slut och hur dessa kan undvikas.


Om du stött på dessa problem med din partner, försök att finna hållbara lösningar genom ärlighet och öppenhet för att styrka ert förhållande. Här listar vi sju vanliga problem som kan uppstå i en relation – och så ger relationsexperten Eva Rusz sina tips på hur man löser dem.

Men här kommer några tips på hur du kan få förhållandet att fungera bra och minska problem. En av de viktigaste hörnstenarna i ett sunt förhållande för att få det att fungera. Det här är alltså vanliga tecken på problem som dyker upp i de flesta förhållande förr eller senare. Se dessa som signaler på att det finns saker som behöver tas upp och kanske även förändras för att ni båda ska må bra tillsammans – det är inte alltid tecknet i sig som är problemet – utan det kanske ligger något djupare. För att fixa problemen i er relation bör ni, enligt Gunthers bok: Gå tillbaka till början av ert förhållande.


Kom ihåg hur det kändes och dela med er av minnena till varandra. Utvärdera hur ert förhållande ser ut idag.

Dra fram såväl det negativa som det positiva. Prata anonymt med rådgivare och andra ungdomar för att hitta svar på dina problem och frågor. Läs mer om forum för ungdomar på Ungdomar. Därför är det inte konstigt att ditt förhållande är i fara om ni har slutat kommunicera med varandra.


Orsakerna till tappad kommunikation varierar, kanske är ni båda väldigt upptagna. Eller så är problemet större än så. Hur som helst är det viktigt att ni tar er tid för att lösa problemet.


I förhållanden är följande faktorer också viktiga: vårt jobb, vårt personliga utrymme och våra fritidsintressen, men den vi älskar måste alltid komma i första hand och vara den vi bryr oss mest om. Om det kommer en tid när vi sätter andra människor eller vårt jobb framför vår partner får vi problem i vårt förhållande. Vi är båda överrens och har ett så kallat öppet förhållande. Vi båda bygger det på att vi tycker sex är en skön njutning.


Att vi inte tycker att det ska stå i vägen för att vi älskar varandra. Vi har bra sex, men vi tillåter även att vi ligger med andra på egen hand. Jag har under dessa år haft sex med en tjej utöver min fru.


Du har inte problem med en annan kvinna i ert förhållande.

Du har problem med din partner och ert förhållande. Lös det riktiga problemet. Om du påbörjar ett nytt förhållande direkt efter att det nuvarande har tagit slut kommer du säkerligen ha med dig emotionella laster.


Dessa emotionella laster behöver inte vara något problem från början, men efter ett tag kan de betyda slutet även för denna nya relation. Tillsammans med Daniel diskuterar de varje vecka olika problem i sitt förhållande och arbetar för att långsamt bygga upp relationen igen. Mellan sessionerna får de hemläxor att arbeta med.


Efter några månader i terapi har Rebecka och Johannes fått mer förståelse för sin relation och för varandra. Problemet ska upplevas som en utmaning,. Hitta på ett eget liknande problem.


Här är förhållande mellan kostnaden och fiskarna 3:4. Det är ovanligt att man tjänar lika mycket. Kanske är det så att en står för en tredjedel av inkomsterna och den andra står för två tredjedelar. Tjänar man lika mycket tror jag inte att det är ett lika stort problem.


Krognotor ett mindre problem. Det skadar tilliten i relationen och ibland går det inte att reparera, säger psykoterapeuten Tina B. Om partnern som stod för sveket är beredd att försöka lösa problemet måste den personen vara beredd på att berätta sanningen och släppa lite sin integritet under en period tills tilliten har återvänt. Alltifrån hur det ska vara i sängen till hur man delar upp hushållsysslorna hemma eller hur man firar födelsedagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg