tisdag 9 februari 2016

Intensiv röka metoden

Sluta- röka - metoden. Allen Carr- metoden är en intensivkurs utan hjälpmedel som lovar rökfrihet på en dag. En gruppterapi av det tuffare slaget. Riktar sig mot det redan dåliga samvetet och allt det negativa med rökning. Gruppledaren upprepar tills du känner dig riktigt ”hjärntvättad”.


Easyway håller rökavvänjningskurser i 45.

På din vårdcentral kan du få hjälp och stöd när du vill sluta röka. De kan också tipsa om en metod som passar just dig. Finns: Ta kontakt med din närmaste vårdcentral.


Rökkavvänjning via tandvården. Rökning kan ge tandlossning. Genom tandvården kan du få samtalsterapi som hjälper dig att sluta.


Till skillnad från många andra metoder så undviker man skrämselpropaganda i så stor utsträckning som möjligt och man har också en föreställning om att viljestyrka inte går att förlita sig på när det gäller att sluta röka. Snarare ser man rökning som ett drogmissbruk. IHF ( Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling) IHF är en manualbaserad behandlingsmetod som bygger på socialekologiska, salutogena,.

Den proaktiva tjänsten är mer intensiv och tar därför mer tid och resurser i anspråk än den reaktiva. Rökavvänjning är den rekommenderade behandlingen och hur den ska bedrivas är numera utomordentligt väl evidensbaserat. Ny studie visar att sluta röka tvärt är bästa metoden Debatten om vilken metod som är bäst för att sluta röka tar aldrig slut men en ny studie från England visar att fler lyckades sluta röka om det slutade tvärt jämfört med att trappa ner. IHF är en svensk metod som idag implementeras över hela landet inom såväl kommunal som privat verksamhet. IHF är ett skyddat varumärke och det finns en certifieringsorganisation kopplad till IHF för att tillförsäkra att alla enheter som brukar metoden tillämpar metoden enligt fastställd praxis.


Blir frestelsen för stor får du tips och råd via appen för att motstå frestelsen att börja röka igen. Några av användarna tycker till om appen på appstore och åsikterna är positiva. Att Landstinget kunde göra så fräscht trodde jag inte. Därför är det väldigt viktigt att kunna identifiera den bästa rökavvänjnings metoden för just de människorna som verkligen vill sluta röka.


Jag slutade röka tvärt. Sen började distriktsläkaren skicka patienter till mig som borde sluta röka. I många år skötte Marianne Reimertz primärvårdens rökavvänjning vid sidan av sitt arbete, sen blev det ett projekt och numera kan hon ägna en dag i veckan åt att få patienter att sluta röka. Kursen varar ca timmar under en dag och du deltar i en grupp tillsammans med upp till andra rökare och snusare. Du kommer få flera rökpauser under kursen så kom ihåg att ta med dig cigaretter och snus.


Rökfri har inga kopplingar till kommersiella intressen. Tjänsten är uppdelad i två faser. En förberedelsefas på dagar, då användaren bygger upp sina strategier för att sluta röka , och en fas efter rökstoppet då användaren får stöd för att fortsätta hålla sig rökfri.


Metoden har sitt ursprung i Australien, där b. DMT från Acacia blandas och kallas changa.

Kombinationen av inhalerad MAO-hämmare och DMT ger en förlängd effekt. Läs även vad Terence McKenna har att säga om sina erfarenheter av att röka DMT. Var tredje är rökfri ett år efter att man har ringt. Hjälp av utbildad tobaksavvänjare.


Den rekommenderade metoden för att sluta röka och snusa är kognitivt beteendeinriktad behandling i kombination med läkemedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg