fredag 12 februari 2016

Skribent utbildning

Nu är antagningsperioden för nästa års Skribentskola igång. Ansökning sker genom att skriva en debattartikel på ett av tre givna ämnen. Läs mer under ansökan. Många skribenter är fIiIansare, som ibIand kaIIas för fri skribent. Tidigare har yrkesrollen skribent inneburit att skriva krönikor och debattartiklar, men numera är det en titel som används i många olika roller där skrivande ingår.


Om du vill bli ännu bättre på att skriva säljande budskap kan du vidareutbilda dig till copywriter.

Berndt Sundsten, kursledare på Retorikhuset. Vi har skrapat ytan på en över år lång karriär inom retorik, kommunikation och försäljning. Det finns många olika typer av journalistutbildningar som på olika sätt ger en god grund att stå på inför en karriär som journalist. Utbildningarna ligger oftast på mellan ett till tre år beroende på vilken examen du vill ha. Det finns skribenter och det finns Skribentus, vi väljer det senare med glädje.


Med ett brinnande intresse för vår sidas innehåll har vi haft många givande diskussioner som tagit vår sida och vår kunskap till en högre nivå. Då är du välkommen att ansöka om att bli skribent hos oss. Vi söker dig som precis som oss är ideellt motiverad och brinner för att sprida korrekt och relevant information i en värld där pengar och korruption i alltför hög utsträckning påverkar det mänskliga livet.

Berätta lite om dig själv och varför du vill skriva för oss. Efter avklarad utbildning kan du arbeta som till exempel teknikinformatör, teknisk redaktör eller teknisk skribent. Behovet av teknikinformatörer ökar i takt med att säkerhets- och dokumentationskraven höjs inom EU och i resten av världen. Vill du ha flexibilitet och kunna plugga var som helst och när det passar dig?


Då ska du läsa en distansutbildning inom journalistik! För att bli del av Contentors skribentteam har du genomgått vårt skribenttest med gott resultat. Som ny skribent genomgår du även en utvärderingsprocess för att säkerställa att ditt arbete håller rätt kvalitet och att du fungerar i vårt team. Som skribent hos Contentor arbetar du på distans och har tydliga deadlines.


Ett bra slut av detta filmår: VBU filmer på festivalen i Grekland! Hos oss hittar du fler än 5skrivande kommunikatörer, marknadsförare, copywriters och digitala genier. En brokig blandning av generalister och specialister, juniora och seniora, som alla är duktiga på att skriva. All grenspecifik utbildning , dvs. Det innebär att de inte kostar något för föreningen eller individen.


Alla utbildningar planeras ihop med de andra distrikten, vilket ska göra det möjligt att även kunna medverka i andra distrikts utbildningar. Välkommen som skribent i Medusa! Medusa riktar sig till alla antikintresserade men också till andra, allmänt kulturintresserade läsare.


Tidningen för i populär.

Efter utbildningen kan du arbeta som teknikinformatör, teknisk skribent eller kommunikatör men även med informationsutveckling och design. Du lär dig om målgruppsförståelse och målgruppsanalys samt att visualisera budskap och att illustrera teknisk information. För att man får med sig handfasta metoder som man kan applicera i sitt eget företag och lyfta det till nästa nivå. Vad vill du att man som deltagare ska få med sig från kursen?


Skribent är ingen direkt yrkesbenämning, och en skribent behöver inte vara professionell. Yrkeshögskolans officiella webbplats. Här hittar du hela utbudet av YH- utbildningar (f.d.


KY) och kan läsa om ansökan, antagningskrav mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg