onsdag 29 augusti 2018

Psykolog antagningspoäng

Psykolog antagningspoäng

Mer hjälp vid behov på någon av våra vårdcentraler. På Capio hjälper vi dig digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Landstingssubventionerad tjänst.


Psykolog antagningspoäng

Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Om du vill se vad den lägsta antagningspoängen var till en viss utbildning en tidigare termin, går du till statistiksidorna som vi länkar till i högerspalten.


Där kan du också se hur många som sökte utbildningen och hur många som antogs. Antagningspoängen för urvalsgruppen BF var 4. Psykologer arbetar även med undervisning, forskning och administration. Psykologexamen är forskningsförberedande och ger möjlighet att söka doktorandstudier. Arbetsmarknaden för psykologer förändras och utvidgas kontinuerligt till nya områden där samhällsutvecklingen påverkar vilka områden som framledes kommer att vara i fokus. Svårast är det att bli antagen till Göteborgs universitet, där 22.


För att bli antagen till läkarprogrammet i Göteborg krävs 22. Enklast var det att komma in på Psykologprogrammet vid Karlstads universitet, med 21. Jag har börjat plugga på juristprogrammet i SU men funderar på att bytta till psykologprogrammet. Det är förvirrande med antagningspoäng då det står olika i olika platser.


Var är den exakta sanningen? Jag vill veta om gymnasiebetyg och inte HP. Utbildade psykologer kan även gå en treårig specialistutbildning för psykologer genom Sveriges Psykologförbund. Specialistbehörighet går att få inom följande. Här hittar du uppgifter om lägsta antagningspoäng i olika kvotgrupper som gällt vid antagning till program och kurser vid Lunds universitet de senaste höst- och.


Det går inte att bygga ihop en egen psykologexamen genom fristående kurser - om målet är att kunna arbeta som psykolog i framtiden måste du läsa det femåriga Psykologprogrammet. Statistiken är uttagen efter sista anmälningsdag respektive efter urval och 2. Uppgifterna är statiska. Allt fler psykologer driver privat verksamhet och ofta arbetar man då som konsult inom andra företag.


Efter ett års praktisk tjänstgöring (PTP-tjänst – praktisk tjänstgöring efter psykologexamen) har du möjlighet att ansöka om legitimation som psykolog hos Socialstyrelsen. Vanliga arbetsområden är inom barn- och vuxenpsykiatri, skola och förskola, omsorg och sjukvård samt arbetslivets organisationer. Cirka en tredjedel av psykologerna driver eget företag. Inom hälso- och sjukvården är psykologens huvuduppgift att utreda och behandla psykisk ohälsa samt handleda andra yrkesgrupper. En tredjedel av psykologerna arbetar idag inom skolan eller inom arbetslivets psykologi.


I skolan arbetar man med såväl förebyggande insatser som utredningar och åtgärder av olika slag. Här kan du söka fram antalet sökande, antalet antagna och antagningspoäng för utbildningar på universitet och högskolor. En psykolog arbetar med människor – i fokus står människans tankar, känslor, beteenden och samspel. Under utbildningen lär du dig att tillämpa psykologisk kunskap för att hjälpa individer, grupper och organisationer att utvecklas.


Tänk på att antagningsstatistiken endast visar vad som krävdes tidigare terminer och inte behöver se likadant ut varje läsår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg