måndag 27 augusti 2018

Karpathos stränder

Karpathos stränder

Bekijk het ruime aanbod op TUI. Profiteer het hele jaar door van de TUI garanties. Boka resan med Apollo - just nu har vi extra bra priser på utvalda hotell. Arkassa är en annan strand som lämpar sig för vindsurfing och det rekommenderas att endast kunniga simmare badar här eftersom vågorna och vattenströmmarna kan vara farliga.


Karpathos stränder

Finiki beach Finiki beach är en liten strand i byn Finiki. Stränder i Kárpathos: Se omdömen och bilder för stränder i Kárpathos, Grekland på TripAdvisor. Här får du tips på restauranger, stränder och sevärdheter.


Så det är bara att välja och vraka och utse ditt eget smultronställe under en långpromenad längs vattnet. Runt ön finns ett fyrtiotal ständer, från badvikar till sandstränder. Lefkos är det inte särskilt märkbart och Lakki har än så länge en skön och genuin känsla. Inte bara det, Apella är en av Greklands vackrast belägna stränder , de intilliggande trädpyntade bergen kryper ända ner till den vita stranden där det kristallklara djupblå vattnet tar vid. Du tar dig lätt dit på cirka timmar med direktflyg, ( charter) men även inrikesflyg från Aten fungerar, samt att båttrafiken fungerar utmärkt från Rhodos och Kreta om du så vill.


Sevärdheter i Kárpathos: Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Kárpathos, Grekland på TripAdvisor. Här kan du smaka på en massa lokala och unika specialiteter som inte går att hitta någon annanstans i Grekland. Karpathos absolut starkaste kort är – stränderna.


Det finns ochså bil- och mopeduthyrning och små badbåtar som går till olika stränder , liksom taxibilar. Ta sig dit:Flygplatsen tar inte emot stora flygplan, men det finns plan till och från Athen, Rhodos, Kassos och Kreta. Det går också färjor från Rhodos, Kassos och Kreta. Ovanför stranden finns en restaurang och pensionat som heter Pine Tree Restaurant.


Här kan man äta frukost, lunch och middag, eller bara slöa med en kall öl i den stora hängmattan. Stranden är ingen höjdare, stora stenar och svårt att komma i vattnet. Tog bussen från karpathos stad efter att ha blivit rekommenderat denna strand. Vacker strand men en mycket otrevlig badvakt som gjorde vistelsen otrevlig så vi valde att åka därifrån.


Synd för det var en härlig strand. Här finns gott om butiker, ett bra nattliv, mängder av tavernor och restauranger, och en över tre kilometer lång strand. Här tillbringar man nog den mesta tiden på någon av byns stränder , kanske tillsammans med en eller annan utflykt runt ön. Men för att ligga så centralt med kort promenadavstånd till hamnpromenaden så funkar den utmärk! Från hamnen kan du dagligen åka ut på båtutflykter till olika stränder.


Karpathos stränder

Den mest omtalade är Apella och den är mycket vacker! Känner du ändå för att stanna hemma en varm dag finns en liten pool att svalka sig i. I de ljusa och fina lägenheterna har du tillgång till minikök – och det är inte långt till din lokala minilivs. För att nå de riktigt fina stränderna får man bege sig en bit från turistorterna - med eget fordon eller med badbåt. Hit återkommer Greklandsälskare år efter år och ön gör ingen besviken.


Framförallt stränderna är magiska, Apella är en av Medelhavets, ja en av världens vackraste stränder ! Amopi är betydligt lugnare men under högsäsong finns här ett flertal restauranger att välja bland. De övriga badorterna på ön är framför allt Amopi och Kato Lefkos, båda är mycket små och ligger vid härliga stränder. Runt den avlånga ön finns massor av små vikar och vackra stränder , men den bergiga naturen gör att många bara går att nå med utflyktsbåt.


Här finns både sandiga stränder och ett spännande grekiskt folkliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg