tisdag 28 augusti 2018

Bostadsbidrag ensamstående förälder

Om ditt barn bor hos dig ungefär halva tiden kan du få bostadsbidrag om du har vårdnaden om barnet. Information för dig som har barn men inte lever ihop med den andra föräldern. Om underhållsbidrag, beräkning av underhållsbidrag, underhållsstö personligt webbmöte, samarbetssamtal och saker som kan vara bra att veta om du separerar eller är ensamstående med barn.


Så ansöker du om bostadsbidrag som ensamstående. Mina sidor utan måste då ansöka via blankett.

I dagens bostadsbidrag antas barnen endast bo där de är folkbokförde, även då de exempelvis bor varannan vecka där. Skillnaden mellan nuvarande och föreslagna ändringar inom bostadsbidraget. Boförälder är den förälder där barnet är skrivet. Samtidigt vill regeringen höja inkomstgränsen för bostadsbidraget. Exempel bostadsbidrag.


Vanligtvis betalar bostadsbidrag ut till studenter vid lärosäten, ensamstående föräldrar, sjukpensionärer samt andra som har det svårt att få ekonomin att gå runt. Du som är ung och har svårt att betala din hyra har möjlighet att få ett bostadsbidrag. Bostadsbidrag till unga.

När du ansökte om bostadsbidrag lämnade du preliminära uppgifter om vilka inkomster du trodde att du skulle få under det aktuella året. Varje år kring årsskiftet gör vi en slutgiltig beräkning av bostadsbidraget där vi jämför dina preliminära inkomstuppgifter med uppgifter från din deklaration som vi får från Skatteverket. Räkna ut ditt preliminära bostadsbidrag. Enligt Försäkringskassans kundtjänst får exempelvis en ensamstående förälder med ett barn drygt ettusen kronor per månad mer än om det skulle vara två föräldrar.


En grannes brorsa fick bostadsbidrag från FK och lägenhet nästan direkt då de ringde till bostadsförmedlingen och berättade att han sökt bostad under års tid men inte hittat något, men han får förtidspension. Har förtidspensionerade kanske andra regler än vanliga arbetslösa? Du kan få bostadsbidrag odu har barn boende hos dig, på heltid eller växelvis. Som frågan lyder, vilka bidrag finns det man kan söka när man blir ensamstående med barn och vart vänder man sig? Du kan inte få bostadsbidrag som inneboende, inte heller om ni delar bostad och du betalar halva hyran!


Som lagen är i dag kan i de fall en förälder har barnen boende hos sig tidvis endast ges bidrag via umgängesbidraget när en bostad är minst två rum och kök. De enda inkomster jag har är. Sonen är nu år och går år till i skolan. Min mamma kommer eventuellt flytta hem till mig tillfälligt, (vet inte hur länge) påverkas mitt bostadsbidrag då? Vi ska ej bli sambo utan hon blir mer som min inneboende, om det nu är någon skillnad rent ekonomiskt.


Bidraget går främst till ensamstående föräldrar, oftast mammor. Knappt en femtedel av de som fick bidraget var ungdomshushåll. Vet inte vilka pengar du har från försäkringskassan men hör dig för om du har rätt till någon form av bostadsbidrag , kan lätta en del på kostnaderna!

Om jag misstänker att en person anger sig vara ensamstående förälder och tar ut bostadsbidrag fast denne bor ihop med barnens andre förälder och. Av dessa var procent ensamstående föräldrar med barn. Det är inte synd om ensamstående ekonomiskt! Googla då på sambolagen för att kolla vad som gäller.


Och kolla med Försäkringskassan vilka villkor som gäller för bostadsbidraget och andra bidrag. Regelverket kan ha ändrats men när min mamma var ensamstående med barn fanns det en övre gräns för ytan på boendet. Då höjs barnbidraget med 2kronor per barn och månad.


Ensamstående med två barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg