måndag 20 augusti 2018

Dbt utbildning

Utbildning och licens. Det finns ännu inga formella krav på att man måste vara legitimerad psykoterapeut eller legitimerad psykolog för att arbeta med DBT. Det innebär att ju mer KBT- utbildning man har som grun desto bättre går det att lära sig DBT.


Det finns flera olika sätt att utbilda sig för att arbeta med Dialektisk beteendeterapi ( DBT ), det finns dock inga formella, tvingande krav på att ha en viss utbildning. DBT vilar på fyra ben: individualterapi, färdighetsträning i grupp, telefonstöd av individualterapeut samt teamarbete. Välkommen till vår nya hemsida!

I kursen ingår två dagars utbildning med Charles Swenson, psykiatriker och en auktoritet inom DBT. Sista anmälningsdag är december. Studier i metodens effekt har visat att personer med borderline-problematik, efter ett års DBT behandling, stabiliserats så att de i signifikant grad minskat slutenvår självskada, självmordsförsök och ökat både egen skattad funktion och bedömarskattad funktion jämfört med en matchad grupp som fått traditionell psykiatrisk behandling. DBT – program och utbildningsverksamhet finns nu även i flertalet europeiska länder som Englan Hollan Tyskland och Italien.


I Australien finns ett flertal DBT program. Fruzzetti, PhD Associate Professor, Director: ”Dialectical Behavior Therapy Program”. DBT är en kognitiv, beteendeinriktad behandling som betonar balansen mellan acceptans och förändring.


Färdighetsträning i vardagen.

En form av kognitiv beteendeterapi som syftar till att minska självskadande beteende. Hos personer med emotionellt instabil personlighetsstörning (tidigare borderline personlighetsstörning). DBT - Dialektisk Beteende Terapi. I DBT är kedjeanalysen central.


Här finner du olika versioner av kedjeanalyser som du kan använda tillsammans med din patient. Målgruppen är personer från år som vill lära sig nya färdigheter för att bättre hantera känslor i viktiga sammanhang i livet. Anita har också gett ett flertal grundutbildningar och färdighetstränarutbildningar i DBT. Peter Thunström, leg psykolog i Linköping. Klinisk forskning och utbildning , Södersjukhuset Klinisk forskning och utbildning , Södersjukhuset Placerad på Södersjukhuset, institutionen har cirka anställda, varav professorer, doktorander samt 1anknutna forskare.


Klinisk neurovetenskap Forskar och undervisar om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Upplägget på intensivutbildningen liknar de DBT Intensives som ges i USA. Lärare kommer att vara: Professor Alan Fruzzetti från Harvard School of Medicine, Boston, USA.


DBT-utbildning för läkare Nationella självskadeprojektets Västra nod och Örebro Läns Landsting anordnar i Göteborg en kostnadsfri utbildningsdag för läkare med Charles Swenson: Vad varje psykiater behöver veta om DBT. I de filmer som ingår i denna utbildning finns lite olika exempel på hur man kan förhålla sig när man frågar om och undersöker beteendet och dess konsekvenser. I filmen nedan ser du ett exempel på hur behandlaren på ett validerande och samtidigt sakligt sätt bemöter Fredrik. Den 1-åriga utbildningen i kognitiv beteendeterapi är vår populäraste utbildning.


Kbtgruppen har även en lång erfarenhet av skräddarsydda föreläsningar och uppdragsutbildningar. Har du en utbildning inom psykologi men vill vidareutbilda dig?

Då kanske ett yrke inom KBT är något för dig! Hitta olika KBT- utbildningar i listan nedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg