onsdag 15 januari 2020

Vad är copyright

Den ekonomiska rätten är rätten till ersättning för verket när det nyttjas genom visning, vidareförsäljning eller kopiering. Vill du länka till denna sida för att fler ska lära sig vad copyright betyder och står för är du välkommen att länka till JavaScript. Text, musik, bilder, datorprogram - skapande som är tillräckligt originellt. Utan lov framställa exemplar eller tillgängliggöra verk.


Förhandla me anmäl eller stäm den som inte följer reglerna.

Vad gör jag vid intrång? Exempel på handlingar som inte skyddas av upphovsrätten är beslut, yttranden, offentliga utredningar och översättningar av författningar. Det är verkets konkreta utformning, inte idéen bakom verket, som skyddas.


Vi har tidigare berättat om sociala nätverksjänster för forskare ur olika synvinklar. Nu är det dags igen, denna gång med fokus på copyright och vad man får och inte får göra med sina artiklar. Många forskare har anslutit sig till ResearchGate (RG), ett av flera sociala nätverk för forskare.


Hälsporre heter med en annan term Plantar Fasciit, där plantar är fot, fasci är sena och it betyder inflammation.

Det här antyder att hälsporre skulle vara en inflammation i plantarfascian, senan som löper från hälbenet till tårna, men så är inte fallet. Det ska vara enkelt för lärare, elever och barn att kunna kopiera och dela upphovsrättsskyddat material lagligt i skolan och förskolan. Skolkopieringsavtalet är ett förhandstillstånd att kopiera och dela för undervisning och pedagogisk verksamhet. Med tanke på att värnskatten hittills inte intagit första parkett i debatten kan man tycka att detta är lite förvånande, men förmodligen har den googlande allmänheten rätt.


Värnskatten förjänar lite mer uppmärksamhet. Clas Svahn berättar vad det egentligen är vi ser över våra huvuden. Polisen i Dalarna vet ännu inte vad som orsakade femåringens död. Beslutet är ett slag i luften eftersom svenska skolungdomar redan ligger i topp vad gäller nivån i engelska. Få skriver inlägg om vad vi måste lära av dessa elva individuella tragedier.


Det är en musikorganisation som ägs av Stim, tillsammans med våra motsvarigheter i de andra nordiska länderna. NCB arbetar med musik i film, tv, skivutgivning, nedladdning av musik, mm. Dessa delar kallas för mekaniska licenser , vilket skiljer sig från licenser som avser framförande av musik , som Stim ansvarar för. Det kan ha olika inriktningar såsom kvalitet, miljö, arbetsmiljö eller informationssäkerhet.


Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna, samt vilka mobiler som har stöd för tekniken. Säkerhet – det är vårt löfte till dig Trustly är ett licensierat betalningsinstitut godkänt och under tillsyn av Finansinspektionen. Allt annat som inte omfattas av reglerna om den fasta egendomen och tillbehören till denna är att betrakta som lös egendom.

På informationstavlan står det att ditt tåg är försenat med fem minuter. En stund senare kommer tillägget att tåget strax är framme, men att man har bytt perrong. Den information som du ser på tavlan visas där (troligen) för att det finns ett API som lämnar data, berättar vad som är en försening och vad som handlar om perronger. Allmänt menar man material som man inte laddar ner utan spelar upp från nätet när man pratar om streaming.


Verb är ord som är namn på en handling eller visar att någon eller något är i ett visst tillstånd. Ordet verb betyder ursprungligen ord. Verb som är namn på en handling.


Ulla har ringt sin mamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg