tisdag 14 januari 2020

Värt att se på kuba

Kom med på en oförglömlig resa till Kuba. Få en offert på din drömresa nu! Med oss har du tillgång till råd från experter och får hjälp med att göra de bästa valen.


Populära resor till Kuba. Många hyr ut ett eller flera rum i sitt hus för att dryga ut kassan och du får en trevlig vistelse med chans att lära känna kulturen bättre.

Plugga spanska innan resan – du kommer att få ut otroligt mycket mer av ditt besök om du kan språket. Om du åker charter, se till att åka på många dagsutflykter. Det äldsta av Havannas tre fort är Castillo de la Real Fuerza, som även finns med på UNESCOs världsarvslista. Det byggdes ursprungligen för att försvara staden från pirater, men byggdes alldeles för långt inne i bukten för att användas till det ändamålet. Numera finns här ett skeppsvraks-museum som är väl värt ett besök.


Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att förbättra säkerheten på webbplatsen och för att visa dig personanpassade annonser. Klicka här för att läsa mer eller kontrollera dina inställningar.

Genom att klicka på eller navigera på webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Att resa till Kuba är kanske inte svårare än att resa till något annat lan förutom att det kan vara kruxigt att få tag på en billig flygbiljett. Folket är vänligt och trevligt och vyerna fantastiska. Kombinera gärna resan med både stad och stränder – och se till att komma iväg direkt om du vill hinna se Kuba innan det förändras. Det är förstås mycket fattigdom på Kuba , men som vår guide påminde oss om, alla har det lika och det går ingen nöd på någon.


På Kuba är hygienförhållandena något lägre än i Västeuropa. Ute på stan och på landet får man räkna med att få gå på så kallade pedaltoaletter, och att det saknas toalettpapper. Kuba är trots sitt oacceptabla politiska system, sin stora fattigdom och slitna miljö, och på flera håll vacker natur, ett land väl värt att besöka. Många kubaner lever under mycket knappa förhållanden och kämpar hårt för sin dagliga tillvaro. Valutan Peso Convertible (CUC) går inte att växla till sig utanför Kuba , men växlingskontor (CADECA) finns i alla större städer och på en del hotell.


Ett tips är att ta med lite euro för att växla in, samt ett VISA eller Mastercard. Kom ihåg att American Express och Diners inte fungerar och att det tillkommer en extra avgift på att. Prisnivå: Havanna har ett prisindex på jämfört med Stockholms 100.


VisuFör att åka till Kuba krävs visum. Det kostar 6kronor och tar några ­dagar att få.

Konvertibla Pesos följer alltid dollarn. CUC är alltså lika med USD. Det är billigt att äta och bo lokalt på Kuba , medans det är dyrare att bo på hotell och att äta på turistrestauranger. För oss som bor i Umeå känns det förstås totalt värt det att lösa allt smidigt online och få visumet hemskickat. Hela proceduren tog 2-dygn innan visumen låg hemma på köksbordet.


Försäkringsbrev – reseförsäkring. För att få resa in i Kuba krävs att man har en sjukförsäkring. Hotell och programinslag kan komma att ändras med mycket kort varsel på Kuba , ibland utan någon som helst information eller förklaring till oss på TEMA.


Kuba är en kommuniststat och på grund av de stora tillströmningarna av turister blir det allt svårare att få sina förbokade hotell bekräftade. Som svar på det har regeringen nyligen börjat lätta på regler och lagar för befolkningen och för första gången på flera generationer kan nu kubaner äga egendom, bedriva privat företagande och tala med turister. Ingen vet var det kommer att ta Kuba på längre sikt men det betyder att det aldrig har varit enklare att besöka Kuba. Nicaragua och Honduras. Värt att notera är att den äldre typen av Corojo, trots att den är mycket svårodla fortfarande används men då inte på Kuba utan i Honduras av bl.


Camacho i deras Corojo-serie. Sommarens karnevaler på Kuba har nått Bayamo : Karnevalerna avlöser varandra under sommaren på Kuba och nu är det dags för staden Bayamo att bjuda till dans, musik och glädje. Under tre intensiva dagar fylls torgen och gatorna av kulturen för stadens invånare som de tusentals besökarna som deltar i festligheterna.


Kritvita stränder, det varma vattnet, högklassiga hotell och den goda maten i all ära, men den största upplevelsen kanske ändå är att åka runt på Kuba. Känslan infinner sig snabbt att göra en tidsresa år tillbaka i tiden. Man får möta det vänliga folket och fylla sina sinnen med dofter, klingande musik, uppleva vackra. Men det bästa är förstås att kombinera de två platserna för att få ut så mycket som möjligt av din semester på Kuba.


Börja exempelvis med några dagar i Havanna och fortsätt sedan till Varadero, eller dela upp din resa veckovis med en vecka i staden och en vecka på Varaderos vita stränder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg