tisdag 14 januari 2020

Tecken på dåligt förhållande

Du funderar på om det är ett dåligt förhållande. Det kanske låter hårt, men om du går runt och undrar om du är i ett dåligt förhållande så finns det antagligen grund för det. Försök inte begrava de här tankarna, red ut dem istället. Ju starkare din partner besvarar din beröring, desto lyckligare brukar relationen vara.


För då finns nämligen en känslomässig intimitet och tillfredsställelse i relationen. På samma sätt är det ett dåligt tecken om paret har ett kroppsspråk som signalerar avståndstagande.

Alla förhållanden har både bra och dåliga stunder. Men om de dåliga verkar kasta en skugga över de bra är det dags att ta itu med det. Om man väl börjar fokusera på det negativa är det lätt att man fastnar där, och bli ovillig att förbättra situationen. Identifiera problemen genom att prata om er relation.


Funderar du på om din relation är dålig för dig eller inte? Ett förhållande kan se ut på många olika sätt - vi är alla olika och trivs med olika saker. Däremot är det viktigt att komma ihåg att det finns skillnader mellan ett hälsosamt och ett ohälsosamt förhållande.


Med inspiration från Bustle hjälper vi dig att se tecken på att din partner inte är den rätta för dig.

Om du nämner att du planerar att gå på middag med jobbet eller shoppa med en vän kommer din partner ofta inte tillåta det. Ditt liv är detaljstyrt från morgon till kväll. Ett tecken på ett destruktivt förhållande kan till exempel vara att du måste byta klädstil för att din partner ska bli nöjd.


Men det finns vissa tecken som kan vara indikationer på att är dags att ge upp relationen, menar han. Dessa punkter är ingen checklista utan tankar och frågor att smaka på och som kan hjälpa dig - eller er - att komma fram till ett beslut. Om du känner igen dig i beskrivningen ovan är det sannolikt att du på sikt kommer att börja må dåligt känslomässigt.


Du behöver öva på att ändra om ditt sätt att tänka kring dig själv och dina prestationer samt jobba med din självkänsla. Vad definerar ett dåligt förhållande ? Nedan listar vi potentiella tecken på att det är dags att starta om. Det behöver inte handla om illvilja eller dåliga. Balans är nyckeln till ett hälsosamt förhållande och om du känner att du allt oftare ställer in redan bestämda dejter med kompisarna är det ett dåligt tecken. Vännerna känner sig bortvalda och blir sura på dig, och om ditt förhållande tar slut har du till slut inga vänner att falla tillbaka på om du har ignorerat dem under en längre tid.


Du är ingen speciell för den här personen. Du har dina misstankar att den här personen lika gärna skulle kunna hänga med en främling som med dig – så länge den främlingen skulle lyssna och ge av sin energi till den här personen så skulle vem som helst duga. Vi har säkert alla haft vår beskärda del av dåliga förhållanden , men nu kanske du äntligen känner att du har hittat rätt.


Läs och pricka av punkterna! Du känner dig ensam… När man känner att man inte blir sed eller hör av sin partner eller om ni är alltför upptagna på varsitt håll kan man börja känna sig isolerad.

Detta är aldrig ett positivt tecken. I ett förhållande ska man ta hänsyn till sin partners men även sina egna behov. Här är saker att vara uppmärksam på.


Om du lägger ner mycket tid och energi på att få din partner att må bra i förhållandet kan det vara en varningssignal på att du försöker för mycket. Dåliga relationer innehåller oftast emotionell misshandel och psykiska kränkningar. Testa om du lever i en farlig, dålig , destruktiv relation eller förhållande.


De flesta människor som tänker på ohälsosamma relationer gör ofta kopplingen till våld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg