onsdag 8 januari 2020

Taksäkerhet

Branschstandard för taksäkerhet - minska risken för fallolyckor vid takarbete genom rätt takstegar, gångbryggor och fästanordningar för fallskydd på tak. I en rapport Taksäkerhet - resultat från projektet BETSI beskrivs tillståndet i bebyggelsen med avseende på taksäkerhet. I en annan rapport, Fara på taken, redovisas ett regeringsuppdrag där Boverket har utrett om retroaktiva krav på taksäkerhet , i detta fall nybyggnadskrav, bör införas för befintliga byggnader. Enligt gällande föreskrifter ska alla tak som ska beträdas ha någon form av taksäkerhetsutrustning.


Fastighetsägaren är ansvarig för att det finns taksäkerhet och att det underhålls.

Med rätt produkter minimeras olycksrisken vid utrymning och arbete där fallrisk förekommer. Krav på taksäkerhet gäller också om taket eller delar av taket används som till exempel uteplats. Det finns krav i Boverkets byggregler på skydd mot fallande is och snö vid byggnaders entréer om det finns särskilda risker för personskador. Bättringsfärg Taksäkerhet 25ml Moniers taksäkerhetsprodukter är enkla och snabba att montera. De vanligaste produkterna erbjuds även som praktiska paketlösningar.


Tänk på säkerheten på taket! Här finner ni våra viktiga utprovade lösningar för ett säkert tak.

Bärläktssteg mm läkt, cc 2mm. Alla tak som kan beträdas skall ha taksäkerhetsutrustning. Vilka krav som kan ställas på taksäkerhetsutrusning styrs av Boverkets byggregler samt.


Under byggtiden är byggherren ansvarig för att reglerna följs. Den som monterar ska se till att taksäkerhetsutrustningarna monteras riktigt. Arbetsgivaren är ansvarig för att den anställde har personlig skyddsutrustning och att den används. Vår långvariga och gedigna erfarenhet inom taksäkerhet ger dig de mest utvecklade produkter marknaden har att erbjuda.


Säkra leveranser Vi är väldigt måna om att göra våra kunder nöjda och vi vet hur viktigt det är kunna leverera snabbt. Taksäkerhet Med taksäkerhetssystemet från BMI får varje tak den kombination av produkter som tillgodoser kraven på säkerhet. Vi erbjuder rätt säkerhetslösning för alla typer av tak, systemet passar lika bra för höga flervåningshus som för enfamiljsvillan. Taksäkerhet är oerhört viktigt – både för den som ska gå upp på taket och den som befinner sig under.


Plannja har ett komplett sortiment av produkter för säkerhet och snörrasskydd som passar de allra flesta typer av tak. Många av dem kan du montera själv. Taksäkerhet Syd AB är det lilla växande företaget i byggbranschen som inriktar sig på papptak, tätskikt och taksäkerhet.


Taksäkerhet minimerar olyckorna Idag finns många regler som reglerar säkerheten på hustak.

Sammanfattat krävs en hög taksäkerhet på alla fastigheter med tak som på något sätt beträds – vilket alltså innebär att man ska kunna ta sig upp och arbeta på taket utan risk för olycksfall. Vårt system för taksäkerhet är utvecklat efter dagens behov och gällande branschregler. Vi har ett brett sortiment av takskyddsprodukter.


Produkterna finns med en rad olika infästningar för att passa alla taktyper. Handla din takstege hos Plåtgrossisten. Vi har låga priser och snabba leveranser över hela sverige.


Säkerheten på ditt tak är viktig! Om Taksäkerhet Få ställen är så utsatta för vädrets makter som taket. Monier erbjuder ett världsledande sortiment av taktegel och takpannor – såväl tegelpannor som betongpannor – i hög kvalitet.


Men också allt från verktyg för att skissa och räkna på ditt tak och hitta inspiration, till säkerhetsinformation och tillbehör för till exempel tätning, ventilation och taksäkerhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg