måndag 13 januari 2020

Utan personligt ansvar

Utan personligt ansvar

Utan personligt ansvar är den fristående fortsättningen på Egenmäktigt förfarande. Her new love subject is Olof Sten, an actor and a very ambivalent man. Diskussion bör följa även efter denna bok, spår Viola Bao. Ester Nilsson är nu tillbaka och hon har inte lärt sig någonting.


Utan personligt ansvar

Fem år efter Hugo Rask träffar Ester skådespelaren Olof Sten. Redan vid första mötet känner hon igen sin kropps reaktion – hon håller på att bli handlöst förälskad. Bf Lyckan UPA eller liknande. I de fallen står Bf för bostadsförening och U. Vad det sistnämnda betyder är att föreningens medlemmar inte kan ställas personligt ansvariga för vad föreningen gör.


Den gör mig bitvis beklämd. Tydligt är i varje fall att Olof Sten, den Ester älskar, inte gör det. Hennes vägar och villovägar är i all sin tragik mycket underhållande, skriver Lisbeth Larsson.


Det är bisarrt alltihop. Ingen kan vara en romanfigur så vitt jag känner till. Med Anna-Lena Efverman och Leif Andrée i rollerna. Regi: Rickard Günther.


En djupt tragisk, smärtsamt rolig och oändligt mångbottnad resa genom en lång och omöjlig kärlekshistoria. Hon diagnosticerar honom som ”patologiskt ambivalent”, fast intalar sig att han bara fruktar det oundvikliga: skilsmässan, som ska följas av paradiset med henne. Olof lyckas göra Ester till den längtande, väntande Älskarinnan med stort Ä. Detta duckande får ses som bevis på att alltför många anställda på myndigheter inte känner verkligt ansvar för de pengar de dagligen handskas med.


Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Här är Fatima och Vera faktiskt namn och personer även om man inte riktigt får grepp om dem. De är nämligen precis lika inkonsekventa som Olof och Ester. Verkligen inte Ebba, Olofs fru, heller.


Ladda ner alla bilder i en zip-fil. För regi står Rickard Günther. En högst oromantisk roman om romantik som är ännu bättre än föregångaren. Karin Arbsjö, Sydsvenskan.


Faller handlöst för en man som är henne underlägsen intellektuellt, men överlägsen i kär. Somrarna blir outhärdliga för Ester, för på sommaren umgås gifta män med frun. Lena Andersson gör återigen en djupdykning i mekanismerna kring känslomässig masochism.


Men Olof Sten är märkligt ambivalent och hoppet om att han ska lämna, det finns där. Mattias Håkansson frågar sig om vänstern glömt hur man tar saker i egna händer. Uppdaterad personuppgiftspolicy och användning av kakor. Och han har inga som helst tankar på att skilja sig för Esters skull.


Hjärnan arbetar hårt i ett scenrum som bultar rött av kärlek. Tydligt och tänkvärt, skriver Lis Hellström Sveningson. Försäkringskassan och Rättssäkerhet utan personligt ansvar , alltså ett FULLSTÄNDIGT VANSINNE! Bostadsföreningen Trygg Utan Personligt Ansvar har verksamhet på Tulegatan 32B i Sibirien, Stockholm.


Den hade inte till uppgift att se över hela regelverket, utan endast det som avser undantag från reglerna. Bland förslagen fanns ett om att det tydligare borde stå vilka som kan undantas från ansvaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg