måndag 26 mars 2018

Vänskap som övergår till kärlek

När man varit tillsammans länge så är det så mycket mer än kärlek man känner för varandra – stor del är faktiskt vänskap – men som grund finns ju så klart kärlek. I vissa fall går det att fortsätta att vara vänner och i andra fall är det bäst att inte vara det (om man inte har barn vill säga). Visst, detta kan även vara tecken på en stark vänskap , men om denna vännen ständigt finns närvarande i dina tankar på det här viset kan det vara en tydlig ledtråd att vänskapen håller på att övergå till något annat. Sann kärlek för Platon är den själsliga kärleken.


Dagens förståelse av begreppet omfattar en kärlek utan sexuella inslag och kan liknas vid en mycket djuplodad vänskap.

Det stämmer dock inte med begreppets ursprungliga mening att den platoniska kärleken inte tillåter sexuella relationer eller känslor. Mötet med en sådan person, om mötet övergår till en nära relation, ger en möjlighet till utveckling - vi kan bearbeta, stabilisera och kompensera inre konflikter och motsättningar åt varandra, skriver Björn Wrangsjö. Och att utvecklas, att lära känna sig själv och andra på djupet, är livets mening, tycker han.


En kärlek som inte kom plötsligt och som inte heller kommer att försvinna plötsligt. Det känns stabilt när en vänskap övergår i kärlek. Då vet man att det inte är något impulsivt som bara kommer och går, säger Daniel.


När han ska beskriva sin kärlek till kronprinsessan ser Daniel rörd ut.

De möttes på skolgården och blev bästa vänner. Under ytan började kärleken slå rot. Det tog dock en tid innan det gick upp för Jenny Ekman och Sabina Syed att deras vänskap övergått till något djupare. Hur gör man när man blir kär i sin bästa kompis? I dag är det deras vänskap som är grunden för deras kärlek.


Vi har ett bra liv tillsammans. Fantastiska barn, fint hus osv. Nu är det så att jag känner att det som varit ett förhållande med mycket kärlek och lust har under det senaste året övergått till mer vänskap än kärlek.


Du kanske inte förstår vad det är som händer när du talar om att du älskar någon som du nyss träffat och då denne bara försvinner? Du kanske är den som vill mest i relationen och förstår inte vad det är för fel med det men du märker att din partner drar sig undan. De blir förälskade, och förälskelsen övergår i bästa fall till djupare och mer varaktig (men sällan lika intensiv) kärlek efter en tid. Vänskap , kärlek och attraktion är i sig naturliga känslor utan strikta gränser emellan.


Människor är skapade för att leva tillsammans. Peter Strang, som kan sägas vara expert på livets stora frågor. Vilka intressanta frågor och väldigt intressanta kommentarer.

För att det ska vara kärlek och en hållbar relation så ser jag en stor vänskap och acceptans som bas men med stjärnströssel som står för attraktion. Vänskapen växte till kärlek I en exklusiv intervju med TT talar nyförlovade kronprinsessan Victoria och Daniel Westling ut om sin kärlek. De berättar bland annat om hur kärleken växte fram ur deras vänskap. Det finns även en typ av kärlek som tar längre tid att utvecklas. Innan du vet ordet av så övergår något som först var en fin vänskap till en riktig passion.


Det är kärlek till personen som attraherar en och kärlek till vänner och familj. Kärlek delas oftast in i två pelare. Men går kärlek verkligen att dela in i så få fack eftersom det är så mirakulöst stort? Förälskelsens ljuva saft har vi alla dränkt oss i, en eller flera gånger.


En ung man och kvinna som har hittat vänskapen inleder inte något förhållande förrän de känner sig säkra på att vänskapen kan övergå till hållbar kärlek. Lösa relationer är en form av dekadens bland ansvarslösa människor, som ofta genererar problem för alla inblandade och även för samhället. Vågar du visa kärlek och känslor till andra människor, vågar de visa detta tillbaks till dig och till andra individer.


Tips nr 8: Carolas sjunger om att ”störst av allt är kärleken ” och förmodligen är detta något som är sant. Vänskapen som börjar utvecklas till kärlek I början av boken är Eli och Oskars förhållande inom ramarna för vänskap. Men efter att man kommit in i boken så börjar man inse att vänskapen börjar övergå till kärlek , i alla fall för Oskar. Ska man behöva nöja sig med kärlek som blir till vänskap ? Jag är år och vill tro att ärleken ska finnas kvar i ett förhållande.


Jag säger lite emot mig själv, i det tidigare inlägget, men bör jag stanna kvar enbart för min dotter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg