onsdag 14 mars 2018

Fira midsommar 2017

Besök inte bara ditt resmål — upplev det! Boka dina aktiviteter med oss. Vad gör du i midsommar ? Vi har hyrt ett hus på landet utanför Stockholm, jag och min pojkvän och några vänner.


Vi ska fira gammal hederlig midsommar , och äta mat, leka lekar och göra kransar.

Jag festar inte så mycket. Det blir inga snaps för min del, men något glas vin kanske. Nu finns det bevis att Gotlan Ölan Tanum och Karlskrona är bäst.


Hela listan – här kan du fira midsommar i nordvästra Skåne. Inte bestämt dig för var du ska fira än? Hitta bästa midsommarfesten här. Midsommar firar vi helst på landet, eller i alla fall i parken eller trädgården.


Vår vana trogen plockar vi, som till alla högtider fram sillen, som på midsommar får en särskilt framstående roll.

Fira midsommar på Skandinaviens äldsta spa. Besökarna bjuds också på konserter med Medevi Brunnsorkester. För de som vill går det att boka midsommarbuffé där det serveras allt från sill och köttbullar till confiterad grissida och gratinerad blomkål.


Soldattorpet i Limhamn. Skidor på midsommar – traditionsenligt lopp i Skanör. Firar du hellre på krog eller klubb? Ringdans, Balkanstyle, lyxmiddag – eller kanske lite naket? Här är tipsen för dig!


Oavsett hur du vill fira midsommar finns det flera krogar i Stockholm som håller öppet, och som skruvar upp volymen lite extra. Däremellan blir det folkdanslag,. Midsommar förknippas i hög grad med just färskpotatisen, som gärna serveras med dill. Många dricker snaps till maten.


Bekväm avbokning fram till timmar innan din aktivitet — utan konstigheter. Vi erbjuder aktiviteter för hela familjen som att klä midsommarstången, dans, sång och musik. Få ut det mesta av din sightseeing!


Vid midsommar är det i Sverige vanligt att äta matjessill, gräddfil och gräslök, färskpotatis samt jordgubbar till efterrätt.

Men till skillnad från andra stora högtider som jul och påsk så firar man oftast midsommar med vänner och bekanta snarare än familjen och släkten. Högtiden är också starkt förknippad med alkohol. Midsommarfirande i Ställdalen, Ljusnarsberg, Ljusnarsbergs folkdanslag dansar.


Om att fira midsommar tillsammans med massor av andra svenskar i Battery Park i New York kan du läsa i bloggen ”New York – My Bite of the Big Apple”. Det verkar vara väldigt häftigt att få uppleva! Och på engelska kan du läsa om att fira midsommar ute i naturen i Alaska eller tillsammans med andra svenskar i Madison.


För många som väljer att fira midsommar i stan är Mosebacketerrassen en given destination. Alla är välkomna att fira , gammal som ung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg