onsdag 21 mars 2018

Mitt barn mår dåligt i skolan

Ett barn slutar gå till skolan , går allt mer sällan, eller har svårt att klara hela skoldagar. Detta ska inte blandas ihop med skolk, som är en frivillig skolfrånvaro. Det jag beskriver här är barn och ungdomar som på olika sätt mår dåligt och inte klarar att vara i skolan på ett sätt som de tidigare varit. NÄR BARN MÅR DÅLIGT Skolfrånvaro kan ha många orsaker.


Ibland märks det i skolan när barn inte mår bra. Det kan ha med skolan att göra, men kan också handla om annat.

Det finns många sätt att lösa problemen så barn får den utbildning de har rätt till. Ett deprimerat barn behöver t ex inte nödvändigtvis te sig nedstämt, utan kan ge uttryck för sin depressivitet genom ilska eller irritabilitet eller genom psykosomatiska symtom som magont. Medan vuxna som mår dåligt försöker behärska sig och hålla känslorna i schack, är det tvärtom vanligt att barn lever ut sina känslor. När jag mår dåligt och någon försöker rycka upp mig, säg inte att du förstår. Ett barn eller tonåring kan vara deprimerad om hen mår dåligt och har tappat lusten även till sådant som hen brukar tycka om att göra.


Sök hjälp tidigt om du tror att ett barn eller tonåring har en depression. De allra flesta blir bättre redan efter några veckor med rätt behandling. Vi är bättre på att upptäcka barn som mår dåligt.


Vi pratar mer om psykisk ohälsa vilket hjälper fler barn att sätta ord på hur de mår.

Samhället vi lever i, med oändligt många val, tvingar unga att fatta beslut de egentligen inte är mogna att ta. Unga saknar perspektiv. Jag har fyra barn och ingen av mina barn har mått dåligt i skolan förrän nu. Vi bor i Göteborg och varit nöjda med skolan.


Min yngsta dotter som går i mellanstadiet har alltid haft vänner i skolan , tyckt det varit roligt att gå till skolan , det har gått bra i alla ämnen i skolan m. Jag fick nästan tjata på henne att vara hemma när hon varit sjuk. När ett barn mår dåligt agerar de ofta ut sina negativa känslor på olika, ofta destruktiva sätt. De kan störa och bråka, ett uppförande som ofta leder till negativa reaktioner från omgivningen, både i skola och i hemmet. De vuxnas irriterade protester kan göra situationen värre när barnet till slut möts av ilska överallt. Andra får fysiska besvär som ont i magen, ont i huvudet eller sömnsvårigheter.


För en vuxen i skolan kan det vara svårt att upptäcka att ett barn far illa. En del barn kan uppfatta att de visar att de mår dåligt men att ingen ser. Ta kontakt med vännerna från skolan igen. Massor av foton och minnen! Barn med särskilda behov hamnar i kläm när resurserna är knappa.


Det tycker bland andra Jeanette Kristersson, som har anmält Loviselundsskolan till Skolinspektionen. Usch, vad jobbigt att Engla-Freja inte trivs i skolan. Det är konstigt att barn ”får” behandlas hur som helst i skolan medan man sedan i vuxen ålder blir sjukskriven, rehabilitera omplacerad osv om det inte fungerar.


Mitt barn mår så dåligt att hon inte ens kan gå i skolan.

Barn mår dåligt av att inte våga VIKTIGT MOD Psykologen Martin Forster skulle skriva en bok om hur man stärker barns självkänsla. Men under arbetet upptäckte han att betydligt viktigare när det gäller att barn ska må bra är att arbeta med deras rädslor. Det som jag tycker är så jobbigt är att jag vedt att min son år dåligt och min högsta önskan är ju förstås att han ska må bra och samtidigt har man pressen på sig från skolan att han måste komma dit annars får han gå om en klass och det lär ju inte bli lättare att få honom till skolan då. Om du misstänker att din son faktiskt mår dåligt ,. Om ditt barn mobbas i skolan.


Prata med ditt barn om det som händer. Få barnet att förstå att det inte är hans eller hennes fel – vem som helst kan råka ut för kränkningar, och det är mobbarna som ska ändra sig. Avge helst inte något tystnadslöfte som du sedan kan bli tvungen att bryta för att kunna ta tag i problemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg