måndag 12 mars 2018

Chatt för unga som mår dåligt

Jourhavande kompis har både chatt - och telefonjour ett par timmar varje dag för att stötta unga som behöver någon att prata. Tilia är en ideell organisation som stödjer unga mellan och som mår psykiskt dåligt , oavsett könsidentitet. De erbjuder bland annat stöd via chatt eller mejl och de är tillgängliga varje dag, året om. Chatt : Varför mår barn och unga.


Jag tror också att föräldrar som mår dåligt på. Hit kan du vända dig för att få hjälp om du mår dåligt.

En förhoppning är att det ska bli lättare att nå pojkar, och framförallt pojkar med utländsk bakgrun som mår dåligt. Detta då man ser att dessa grupper inte tilltalas av den typ av stöd som erbjuds idag. Chatten kommer var öppen måndag till fredag och för att säkerställa anonymiteten raderas chatthistoriken varje dag. VÄLKOMMEN TILL UNGA LUKAS Unga Lukas är till för dig som är ung. Här pratar vi om hur du mår , om livet och relationer.


Om du lever nära någon som mår psykiskt dåligt eller missbrukar. Kuling För dig som lever med en förälder som har en psykisk sjukdom. Livlinan För dig som lever nära någon som mår psykiskt dåligt.


Ung anhörig För dig som är anhörig till någon med.

Under tiden som din chatt är sparad kan vem som helst be om att få läsa den, enligt offentlighetsprincipen. Här kan du hitta många olika jourer som kan ge dig stöd om du till exempel vill prata om hur du mår , om sex eller om något jobbigt som du har varit med om. Unga relationer Här kan du få stöd via chatt om du mår dåligt av din relation. Här finns också tips om chattar och jourtelefoner för dig som mår psykiskt dåligt.


Där finns också information om hur du hittar vård i ditt landsting. Om du har akuta självmordstankar eller på annat sätt känner hopplöshet och du inte känner att du får hjälp någon annanstans ska du inte dra dig för att åka till psykakuten. Alla mår dåligt ibland. Det kan vara för att det har hänt något jobbigt eller för att du undrar hur något ska bli. Det finns saker du kan göra själv för att må bättre.


Du kan också få hjälp att må bättre. Marcus Liwicki, professor i maskininlärning, Catrine Kostenius, professor i hälsovetenskap, och Karolina Parding, professor i arbetsvetenskap. Att säga att du oroar dig är också att visa att du bryr dig.


Att vara stöd för sitt barn som mår dåligt påverka såklart dig som vuxen. Så här hjälper du någon i din närhet som mår dåligt. Se till att även du har någon som stöttar.


Osäkerhet och en rädsla att lägga sig i för mycket kan göra att man drar sig undan från någon som verkar må dåligt. Men bara att finnas där och visa att man är öppen för lyssna eller hjälpa är ett stort stöd. Vi gör det för att bland dem som begår självmord i Sverige är procent män.

På chatten kan du ta upp det som du tycker är viktigt – inga problem är för stora eller för små! Vi som chattar med dig har själva vuxit upp med föräldrar som dricker för mycket eller mår psykiskt dåligt och förstår hur det kan kännas. Så ska Vallentuna stötta unga som mår dåligt Vallentuna kommuns politiker vill satsa mer på att motverka psykisk ohälsa bland unga.


Det beslutades på kommunstyrelsens sammanträde den november. Men planeringen är fortfarande i ett väldigt tidigt skede. På webbplatsen finns ävenÄtstörningszonen som erbjuder stöd via chatt , mejl och samtal ochTerapifonden som finns till för tjejer som har behov av psykoterapeutisk hjälp, men inte har råd att bekosta behandling själva.


UMO - Ungdomsmottagningen på nätet. UMO är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan och år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg