tisdag 20 mars 2018

Intressanta psykologiska frågor

Intressanta psykologiska frågor

Nedan ska vi visa dig sju frågor som designats för att du ska kunna utvärdera sättet du lever på. Med dem kommer du kunna slå fast om du är på rätt väg eller om det är dags att stanna och börja gå i en annan riktning för att förändra ditt liv. Här delar vi med oss av intressanta psykologiska fakta som du kanske inte kände till.


Vårt sinne upphör aldrig att förvåna. Här är frågorna som psykologen Arthur Aron tog fram för att få okända människor att bli blixtförälskade i varandra – det är frågor att ställa på första dejten. Och glöm inte Efter att alla frågorna är avklarade så ska ni titta varandra i ögonen i fyra minuter. Extremt intressanta frågor Hur gammal känner du dig? Under minuter fick de turas om att besvara frågor som för vissa successivt blev mer personliga.


Intressanta frågor kring bedömnings- och kartläggningsstöden. I mina kurser kring Hitta språket och Nationellt bedömningsstöd väcks nya, ibland kluriga, frågor runt bedömning vs kartläggning. Personlighetstest — lär känna din personlighetstyp genom att besvara frågor.


Testet är kostnadsfritt och kräver ingen registrering. För att resultatet ska bli bra är det viktigt att du besvarar frågorna sanningsenligt baserat på hur du innerst inne k. Här publiceras svar från Fråga psykologen. Klicka på önskad rubrik i vänstermenyn och välj bland frågorna som då kommer upp i högermenyn.


Om du inte hittar det du undrar över i svarsbanken är du välkommen att skicka in egna frågor. Till Fråga psykologen Har du inte fått svar på en fråga du ställt? Ställer en fråga som är vetenskapligt intressant både för dig själv och för andra inom ämnet. Anger i vilken riktning svaret ska sökas och på vilket sätt frågan ska besvaras.


Trots att vi bildar grupper av så olika anledningar fungerar många av dem på liknande sätt, mycket tack vare gruppsykologi – psykologiska teorier om hur vi människor agerar i grupper med andra människor. Det kan bero på flera. Här är intressanta teorier om hur gruppmentalitet och gruppsykologi fungerar och förändrar vårt sätt att agera. Vänskap bygger inte bara på att någon ska handla med eller någon att prata med om din nya förälskelse. Jag menar att det här är en del av det, men det är bara ytan.


Så, om du vill gå in i djupt vatten, fortsätt samtalet genom att ställa några intressanta frågor. Politisk psykologi, hur psykologiska faktorer påverkar människors politiska uppfattningar och politiska beteende. Undersöker sambandet mellan personlighet, social grupptillhörighet och politiska åsikter. Religionspsykologi, den psykologiska aspekten av religion (den andra aspekten är den teologiska).


Alltså ibland har jag ingen motivation alls. Men det som får mig att bli mer motiverad är faktiskt mina rutiner, familjen och sånt. Försvinner en rutin så är det svårt är det som att jag kommer loss från banan och måste börja om igen. Med en repertoar av intressanta frågor kan du styra samtalet så att det blir spännande och roligt för er båda, och på kort tid kan ni på så sätt komma förbi det intetsägande ”jaha, vad jobbar du med”-snacket. Ger du upp för tidigt.


Här får du tips på bra frågor att ställa och samtalsämnen som du kan prata om med din nästa dejt. Studier visar att unga barn frågar omkring 3frågor varje dag. Eftersom det ställs så ofantligt många frågor dagarna i ända kan det vara lätt som förälder att glömma bort att även ställa frågor tillbaka till sitt barn. Här är frågor att ställa som är både intressanta att få svar på och som skapar härlig konversation.


Intressanta psykologiska frågor

Dessutom behandlar kunskapsområdet kunskaper om mänskliga beteenden, känslor och tankar men även hur verklighetsuppfattningar och självbilder påverkas och formas utifrån de tidiga psykologiska perspektiven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg