torsdag 15 mars 2018

Bästa serierna genom tiderna

Här har vi definierat ”svensk tv- serie ” enligt följande kriterier: den ska bestå av minst två avsnitt, vara producerad i Sverige och premiärvisats på svensk tv. Vi har även lämnat ute såpafavoriter som ”Rederiet” och ”Tre Kronor”, samt renodlade humorserier. Vilka tycker du är Sveriges bästa tv- serier genom tiderna ? Om tidernas bästa tv- serier skulle koras vågar vi gissa att The Wire skulle fajtas däruppe med Sopranos, Seinfeld och En förlorad värld.


På den här listan blev den ohotad etta. Det David Simon och Ed Burns gör i ”The Wire” saknar motstycke i tv-historien.

Listan kryllar visserligen med helt nya serier , men Benicio del Toro, Patricia Arquette och Paul Dano har genom sina utsökta skådespelarprestationer gjort det omöjligt att inte älska både serien och faktumet att vi lever i en tid när skapandet av serier med den här kvaliteten ens är möjlig. Vilken är världens bästa tv- serie genom tiderna ? Den diskussionen tar man inte direkt över en kopp kaffe. Urvalet är enormt och smaken är ju som bekant…delad. Här har vi tittat lite närmare på några av världens bästa tv- serier i kategorin drama de senaste åren. Bästa TV- serierna genom tiderna Att komma överens om vilka TV- serier som är de bästa kan vara svårt, åsikterna är ofta delade beroende på vem du pratar med.


Utbudet och urvalet av serier är ofantligt stort och det är svårt att kora en enda vinnare som den bästa TV- serien. Craig Mazin och Johan Rencks mästerverk handlar om världens värsta kärnkraftskatastrof genom tiderna ,.

Vilka är egentligen de bästa TV- serierna genom tiderna ? Det ska vi försöka reda ut i artikeln här nedan. Det handlar naturligtvis om Sopranos. Här är de bästa tv- serierna.


I alla fall enligt manusförfattarnas förbun Writers Guild of America, som listar de bäst skrivna tv- serierna någonsin i ett artikel på hemsidan. Spana in bildspelet för att se vilka som kvalade in på topplaceringarna. För hela listan se deras sajt.


Tv-proffs i Hollywood har fått kora de 1bästa tv- serierna någonsin i branschmagasinet The Hollywood Reporter. Listan som består av mest amerikanska serier , men även brittiska‚ räknar upp såväl ”Saturday Night Live”, ”Fawlty Towers”, ”South Park”, ”Star Trek” som ”Cityakuten”. Den rankas högst pås lista över världens bästa filmer. Den är centrerad kring den italiensk-amerikanska maffiafamiljen Corleone. Att diskutera vilken spelare som är bäst genom tiderna och att jämföra spelare under olika epoker och från olika generationer är en evigt pågående debatt för fotbollsfantaster världen över.


Vi har valt att titta närmre på de svenska världsspelarna och försöka rangordna vem som verkligen är vår bästa fotbollsspelare genom tiderna. Min lista hade iaf sett ganska annorlunda ut. Julen står för dörren och det är snart dags att komma i rätt stämning inför alla glöggmys, granklädningar och släktfiranden.


Och vad kan då passa bättre än en härlig filmkväll för att hitta den rätta känslan? Listan: bästa svenska bilarna genom tiderna Gareth Herincx. E-POST ”Porsche Taycan är snabbare än Tesla Model S.

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, Molly Sandén, Anders Hansen och Sissela Kyle är bara några få av profilerna som står på listan. Skånska filmeliten utser tidernas bästa tv- serier. Om man frågar tio av Skånes främsta manusförfattare och filmare blir svaret ett amerikanskt kriminaldrama om staden Baltimore.


Men även serier som The Sopranos, Skam och Pang i bygget. Så hur bedömer man egentligen vad som är en bra film? Dock finns det vissa filmer som står ut lite extra från mängden och som brukar hamna på de flestas topplista. Här nedan följer ett försök att lista några av dessa – de bästa filmerna genom tiderna. Tv- serierna vi minns.


SVT öppnar sitt arkiv på internet, allt fler tv- serier hålls vid liv på dvd och till hösten sänds den första svenska tv-pris-galan. På måndag börjar dessutom tv-versionen av Fyra nyanser av brunt. Det är mycket svensk tv just nu.


Svenska serier genom tiderna av Sveriges bästa tv- serier genom tiderna Listor. Att tvingas välja bland allt som producerats för svensk tv genom åren är svårare än man tror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg