måndag 28 september 2020

Vad kostar bodelningsförrättare

Bodelningsavtal - upphörande av samboförhållande. Fyll i och ladda ner ditt dokument online. Som regel kallar bodelningsförrättaren er till ett möte för att höra om det finns någon möjlighet att hitta gemensamma lösningar. Om det inte går samlar hen in uppgifter om vad som ska vara med i bodelningen och gör sedan en förteckning över alla tillgångar och skulder.


Som bodelningsförrättare får jag dock ofta uppfattningen att många av de som ansökt inte vet vad en bodelning med hjälp av bodelningsförrättare egentligen innebär. Detta inlägg syftar därför till att klarlägga vanligt förekommande missuppfattningar om bodelningsförrättarens roll och ge svar på de vanligaste frågorna.

I somras skilde jag mig från min man. Vi har två barn som bor hos mig. Tyvärr är det så att vi inte kan enas när det hur våra saker ska delas.


Jag har varit i kontakt med domstolen och de rekommenderade mig att begära att en bodelningsförrättare utses. Jag undrar vad det kan kosta och vem som betalar? Våra saker är inte mycket värda!


Vad kostar en bodelningsförrättare ? Den totala kostnaden för bodelningsförrättarens arbete varierar väldigt mycket beroende på arbetets omfattning och komplexitet.

Om detta misslyckas har bodelningsförrättaren möjlighet att själv bestämma hur giftorättsgodset ska fördelas. Det som beslutas av bodelningsförrättaren kan dock överklagas om någon av makarna vägrar att acceptera resultatet. Ni måste då ansöka om en bodelningsförrättare hos tingsrätten och först och främst betala en ansökningsavgift till tingsrätten. Om tingsrätten förordnar en bodelningsförrättare kan man få ersättningsgaranti (timmar) om man har dåligt ställt.


Det täcker dock inte huvuddelen av kostnaden för en offentlig bodelningsförrättare. Så det bodelningsförrättaren kan behöva veta hur den omtvistade egendomen anskaffats och då eventuella dokument som bevisar detta. Däribland testamenten, kontoutdrag, etc.


Räkna ut resans bensinkonstnad med detta enkla verktyget. Undrar du vad en bodelningsförrättare gör när denne fått sitt förordnande från tingsrätten? Min sambo är lite mer principfast än vad som är nyttigt för honom, hans x är en kvinnlig parasit som tycker att allt ska tillkomma henne utan att hon varken behöver göra något eller betala för jobb hon inte gör. Hon vägrar dessutom att prata med honom. Du bör alltid fråga vad en undersökning eller behandling kommer att kosta.


Du har rätt att få veta vad en behandling kommer att kosta innan den påbörjas. Fri tandvård för barn och ungdomar. Barn och ungdomar har rätt till tandvård utan att behöva betala för den till och med sista december det år de fyller år.


Vad kan det kosta att bo kvar i det gemensamma hemmet vid seperation? Rätten till nyttjanderättsersättning Inte sällan medför ett beslut att ansöka om äktenskapsskillnad att makarna omedelbart flyttar isär, en av makarna bor då ofta kvar i den tidigare gemensamma bostaden.

På Juridiska Dokument kan du ladda ner en ansökan om att tingsrätten skall utse en bodelningsförrättare som är upprättad av jurister på Thorlund Juristbyrå. Med skilsmässa menas både äktenskapsskillnad och upplösning av registrerat partnerskap. Det är tingsrätten som beslutar om skilsmässa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg