torsdag 10 september 2020

Yin och yang troende

När materian lyftes upp över kaos skapades yang som en representant för de lätta och rena elementen. Aktivitet och vila, explosion och implosion, tilltagande och avtagande är exempel på vad som hela tiden finns närvarande och som är en del av livet. Så länge som den växelverkan som sker mellan yin och yang är i balans så finns potentialen för liv. Kostnadsfritt för kommersiellt bruk Ingen.


Symboler Religioner Tro.

Jag tror starkt på att människan bör verka i samklang med naturen, då vi faktiskt är en del av den. Mina behandlingar är anpassade därefter. Den symboliserar kvinnlighet, passivitet, kyla, dö natt, måne, vatten och vinter. Varför är det då en liten prick i varje stor yta av svart och vitt? Jo, för att inom yang finns en liten del av yin och inom yin finns en del av yang.


Det är mysigt, lite mindre och lugnt. Yang är den vita delen.

Bra med kvällspass på tider som fungerar när man arbetar. Instruktörerna känns kunniga och har enligt mig fokus på rätt saker: praktiken och andningen. Jag går alltid härifrån avslappnad i både kropp och sinne.


Det första fröet till yin och yang var en liten kulle, där den ena sidan var belyst av solen och den andra låg i skugga. Alltså är det inte en mörk och en ljus sida, inget gott eller ont, bara varandras motsatser. Enligt det kinesiska synsättet är allt i rörelse, alla processer är cykliska och allt har en motpol. Med wuxing fick det sin vetenskapliga och praktiska. Socker, frukt och vit pasta är till exempel starkt yin medan ägg, kött och salt är starkt yang.


Råris och quinoa är exempel på mat som har lite yang , och lök och broccoli har lite yin. Förespråkarna menar att vi bör äta mest av de råvaror som har lite yin och yang. Men också ha en balans mellan mat som innehåller de båda.


Får hon ofta något så otidsenligt som munsår och försöker tämja besten med överdimensionerad ceratklick på läppen? Mia Parnevik fortfarande en rektal febertermometer? Och har hon tagit en dagfylla under någon av sina UNICEF-resor?


Jag tänker att det förstärker känslan av yin och yang.

Shiatsu bygger på den biologiskt osannolika teorin om yin och. Därav bilden, på yin och yang , där varje princip har lite av den andra principen i sig. Och där de är tätt sammanslutna. Jag skrev nyligen om hur vi kan undvika lidande i våra liv. De två första nycklarna som jag nämner är tillåtelse och att strypa tiden.


Tillåtelse är yin och. Yin utan yang är svaghet. Denna inåtriktade, passiva yogaform använder vi för att hitta och uppnå stillhet och avslappning, både fysiskt och sinnligt. Fördomspodden direkt i din mobil, surfplatta eller webbläsare - utan app. Halsband yin och yang smycken SPARA pengar genom att jämföra priser på modeller Läs omdömen och experttester - Gör ett bättre köp idag!


Lojaliteten har sina gränser. Och Sverige behöver inte att poliser börjar leta efter andra jobb. Blåljus kunde inte sagt det bättre själva.


En annan som gör sin tolkning av samhällsutvecklingen är prästen och konstnären Kent Wisti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg