onsdag 30 september 2020

Vackra ord till sörjande

Hälsning till begravningen. Om du tänker gå till begravningen och vill göra något extra – kanske från din familj, syskonen, släkten eller föreningen – så kan du ta med en bukett eller en krans med ett kransband. Då behöver du ett budskap som riktar sig till den bortgångne.


Ibland kan det vara svårt att hitta på något tröstande ord att skriva på beklagande kort. Som ett bevis på deltagande i sorgen är det lämpligt att överlämna eller översända en hälsning eller en kondoleans till de närmast anhöriga. Här hittar du många gratis vackra utskivbara kondoleans-kort, som du kan använda till allt.

Tröstande ord till sörjande. Du är fröet Än så är det långt till vår, innan rönn i blomma står. Det är ju också ett sätt att visa vad man känner, när man har svårt att finna ord. Någon har sökt på ovanstående ord.


Och jag fylls med empati och värme. Ja, vad säger vi till dem som sörjer ? Det är nog aldrig orden som betyder något utan hur vi är där då någon sörjer. Hur vi stannar då sorgen flammar upp.

En vän till mig uttryckte jag ber för dig och din inre styrka till en panikslagen kvinna på ett flygplan. Inte mycket till lösning tänker den sekuläre men jag avundas möjligheten att ge en annan människa en del av mig själv, min ti min uppmärksamhet och min kärlek. Orden jag tänker på dig blir lite platta i jämförelse.


Behöver du förslag för en fin text till ett kondoleanskort? Vackra tankar och tröstande ord. Då har du kommit till rätt ställe. Vi har samlat flera texter som kan passa i en begravning. Till de sörjande – till de levande!


TIDSRIKA – Ett vackert ord. Dessvärre är det få som kan klara av att välja bort sitt arbete för att skapa mer tid. Alltså att man undviker den sörjande. Alla dessa uttryck sägs såklart i all välmening, och det är bättre att säga några klumpiga och tafatta ord av medkänsla än att stå och fundera på hur orden kommer ut ur munnen.


Men som sörjande är det mycket tveksamt om man kan ta till sig orden och finna någon som helst tröst i dem. På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd. Enligt ögonvittnen kastades sten mot de sörjande i begravningsföljet.


Så det lär dröja innan vi får se sörjande av motsatta könet omfamna varandra på begravningar i Iran. Och en storasysters bestämda vilja att de sörjande på begravningen ska måla bilder i vackra färger på den vita kistan.

Inriktning: minnesverser, minnesverser vid dödsfall, minnesverser till sorg, vackra minnesverser till begravningen, minnesverser för begravningen, minneshälsningar, minnesor minnesverser om döden, minnesverser dödannonser, dödannonser vers, dikt till tackkort, minnesverser till begravningsannonser, dikt till dödsannonser, minnesverser. Den skriftliga kondoleansen kan vara en personligt skriven hälsning. Vanligt är att man i ord beklagar dödsfallet Tillsammans med den skriftliga kondoleansen är det även lämpligt att ha blommor. En kondoleans behöver inte vara skriftlig, ett deltagande genom att hjälpa till med något kring begravningen är också ett sätt att kondolera. Begravningsverser till dödsannonser är ett fint sätt att uttrycka sin sorg.


I vår lista med verser och dikter får ni inspiration till er annons. Vi sörjer förlusten av våra katter. De var våra kamrater, en del av v. Livets dag till afton gått. Hjärtat nu sin vila fått. Ditt goda hjärta och glada lynne, hos oss skall leva i tacksamt minne.


I världen är du bara någon, för någon är du hela världen. Tack för vad du givit, tack för vad du var. Jag funderade på det här med blommor till sörjande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg