torsdag 16 juli 2020

Tjärat tågvirke

Unikt sortiment av tågvirke och riggtillbehör. Allt av hög kvalitet till rimliga priser. Gammalt tågvirke med tjära i tros ha bidragit till brandutvecklingen. Redskap och tågvirke hade köpts på kredit i Bergen.


Det luktade krutrök och tjärat tågvirke när Götheborg gled in till Stenpiren. Allt från tågvirke till besättningens kläder skulle vara så autentiska som möjligt. För jag vet inte vilken gång i ordningen butiken har dränkts i tjära och ägaren ser trött ut där han står och gnuggar dörrkarmen ren.


På morgonen upptäcktes att någon eller några smetat ut tjära i entrén till affären. Beskrivning 3-slagna linor av tjärat hampgarn. Töjning vid brott ca. Exempel på användningsområden Dekorationslinor. Används att stryka på trä och tågvirke för att skydda mot röta.


Besök oss när du behöver rep, linor eller tågvirke till din båt eller andra ändamål. Välj mellan 3-slaget och 4-slaget rep, s. Vi har även dubbelflätad skotlina med hög brottgräns. I sortimentet ingår även tjärad märling och grov hampalina för trappräcken, utsmyckning och dekoration.


Här hittar du också mjuka shackel i dyneema samt verktyg för splitsning och en elektrisk tågvirkeskap. Det finns två huvudgrupper av tågvirke , med tydliga skillnader i både utseende och användning: flätat och slaget. Ska repet tjäras görs det här, d. Två eller fler garn dras därefter ut till dukter, det innebär att de tillsammans tvinnas ihop mot sin spinning, d. Tjärmärling används till olika marina applikationer, pyssel och hobbyverksamhet.


Eller bara för luktens skull. Verktyg för splitsning och tagling. I mån av tillgång en del begagnade beslag, och tågvirke.


När du köper Rep och snöre kan du vara säker på att du får en bra vara till ett bra pris. Impregnering av grövre textilier, tågvirke av naturmaterial (t.ex. tjärad märling, hamprep, grästrossar m m) Smaksättning i livsmedel (till exempel Tjärpastiller) och alkohol (Terva Viina). Råvara för terpentin-framställning. Den bästa terpentinen, balsamterpentin, fås då cederträ används för framställningen.


Tjärat tågvirke

Tjärat och otjärat hampgarn. Extra prima Hampasnöre av tjärad hampa. Hampasnöret kan användas för sjömansarbeten, makramé, som uppbindning av växter och träd utomhus, som taglingsgarn eller dekoration.


Säljs i rulle om 2gr. Efter basning och torkning skall träet impregneras med rå linolja, bestrykas med den tjockare och mörkare kokta linoljan samt med den därpå baserade fernissan. Vilket tillsammans med tjärat tågvirke ger den doftsensation som är oemotståndlig för var och en som är det minsta sea minded. Lin är en av våra viktigaste nyttoväxter.


Varje vara anges med pris inklusive moms. Innan betalning kan du se det totala priset inklusive alla avgifter, moms och frakt. Repet liknar tjärad hampa och är utmärkt till rigg, staket, förtöjningar, repräcken, hissanordningar, trappräcken av Tareline är en repimitation av tjärat tågvirke.


Hög brottlast och god UV-beständighet. Paketsnöre, filmgarn, bindgarn, murarsnöre, sisalgarn, tjärad hampa. Poly-Produkter har det mesta i sitt sortiment.


Tjärat tågvirke

Doften av tjära kommer alltid att få dig att minnas detta besök. När du besöker Repslagarbanan får du möjlighet att följa de olika tillverkningsstegen – från hampa till färdigt rep. Under visningen har du som besökare möjlighet att ta aktiv del i repslagningen, som sker helt med traditionella metoder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg