tisdag 7 juli 2020

Testfall

Efter varje sprint så går du igenom alla testfall. I första sprinten bör man gå igenom samtliga plattformar, operativsystem och webbläsarversioner. Efter att att du gått igenom alla tester kan du dra ner på antalet plattformar om du tycker att resultatet ser bra ut. För varje testfall så anger du något av följande nyckelord. Testfall används för att bestämma om en produkt fungerar på det sätt som det är tänkt.


Testfall

Testfallet beskriver en händelse och hur produkten ska bete sig vid givna parametrar. Om produkten beter sig så som det är tänkt säger man att testet är godkänt. Ett annat ord på testfall är task.


Jaime Gomez berättar om vad man behöver tänka på när man skriver testfall. En dag frågade en kollega som arbetar på ett konsultföretag hur jag brukade göra för att skriva bra test instruktioner. Frågan är inte helt trivial och man kan inte svara utan att tänka lite extra.


Vilka delar eller ”fält” ett testfall innehåller varierar, men fälten i exemplet ovan är några av de viktigaste. Vanliga fält i testfall. Här följer en genomgång av ett flertal fält som är vanligt förekommande i testfall. Det är inte troligt att du behöver samtliga dessa fält i samtliga situationer. Men om vi däremot har som mål att hitta fel och att få programmet att spåra ur, så måste vi hitta på så många svåra testfall som möjligt, för att uppnå detta mål.


Testdesign för programvara handlar om att förenkla en komplicerad verklighet till hanterbara modeller och utifrån dessa välja rätt testfall. Testdesign av programvara vänder sig främst till dig som arbetar med någon form av test eller utveckling av system där programvara finns med. Tänk dig in i situationen att du har åtagit dig att du ska betala för att använda den programvara som klarar samtliga testfall i din testspecifikation, men också att du betalar för själva testningen. Det innebär att du vill att testfallen som beskrivs ska vara heltäckande och relevanta. Ingenting är mer frustrerande än att klicka på en knapp eller länk på en webbplats och som har ett fel inträffar.


Testfall

Hitta fel genom strukturerade test kan vara skillnaden mellan att sälja en produkt eller att förlora en kund. Vad kännetecknar ett bra testfall ? Ett ord som hoppar upp i huvudet rent spontant är validitet. Ett uttjatat ord för alla studenter, jag veeet! Det är A och O att vi testar det vi avser att testa.


Och det vi testar är ALLTID kraven. Detta är både lätt och svårt. Statisk testning är tester där man inte exekverar programvaran, exempelvis granskning eller inspektion av krav, kod eller testfall. Andra exempel på testaktiviteter inkluderar: Användbarhetstestning undersöker hur lättanvänt ett program är, ofta genom att låta kundlika personer försöka utföra uppgifter.


Det fi nns en klar styrka i att använda sig av formella tekniker för att hitta fl er varianter av testfall på ett mer effektivt sätt. Testfall _6_åtgärd_Kvicksilver Innehåller exempel på varuposter där deklarerade KN-nummer bland annat har åtgärd 74 Kontroll av export av kvicksilver, och. Man noterar också kända fall där man vet att programmet inte fungerar. Testfallen ska sen säkerställa att programmet fungerar för förväntade indata och helst att det inte kraschar om det får felaktiga indata.


Lagt till testfall för lägenhetsnummer, samordningsnummer, distriktkoder. Har du ett testfall där en sida är 0? På uppdrag av Vårdguiden. Lisa Millhus Test för att dokumentera testfall av sökruta “Vårdcentral”, sökruta “Sök sta plats eller adress”, samt testfall för att säkerställa att korrekt information om vårdcentralerna visas.


Konsultbolagär en del av ÅF Digital.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg