onsdag 22 juli 2020

Tips på bra böcker 2016

Välj bland miljoner titlar! Alltid fri frakt över 1kr. Med Nextory får du tillgång till de bästa titlarna i din mobil och surfplatta!


Ibland kan det vara svårt att hitta nya bra böcker att läsa. Därför har vi tagit fram bra boktips som vi själva läst, men främst böcker som sålt bra och som fått bra recensioner. Med dessa parametrar hoppas vi att du hittar en ny favoritbok bland våra boktips.

Bygger på den sanna historien om hur barn från fattiga förhållanden kidnappades och såldes till välbärgade familjer. Tolvåriga Rill Foss och hennes fyra yngre syskon bor. Boktipset är platsen för dig som älskar att läsa, recensera och tycka till om böcker. Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips.


Du kan också följa medlemmar som matchar din boksmak och få tips utifrån deras listor, betyg och recensioner. Ska du ut och resa något i sommar och vill ha tips på böcker att läsa på stranden? Kanske ska du besöka någons landställe och vill ha något att läsa i hängmattan?


Eller så kanske du tillbringar semestern på hemmaplan och vill helt enkelt bara ha något att göra.

Hej Katja Gilham på Bokhuset. Vilken bok tycker du att man ska läsa i sommar? Trilogin om Systemet av Anna Jakobsson Lund. För att det enda som är bättre än en fantastisk bok är två fantastiska böcker.


Tredje principen och Aldrig ensamma får sitt avslut i september när Enda vägen släpps. En smart, kvick och rolig science fiction-roman om Mark Watney som lämnas kvar på Mars. Andy Weir tänkte på allt som kan gå fel på en resa till Mars och utsätter Watney för nästan allt. Boken filmatiserades och hade premiär i november förra året.


Men som i de flesta fall så är boken ännu bättre. Skriven av författarna till böckerna om Christopher Silfverbielke och serien Tick Tack. Alex Storm har äntligen allt han kan önska sig, en smart och vacker fru, barn på väg och firman går bra.


Efter ett liv som outsider, vilsen i två olika kulture. Mer än ett år har gått sedan skotten föll på maskeradbalen. Kronprinsen är omyndig och krigsåren har. Det är upptakten till ett av de mest spektakulära brotten någonsin i Sverige. Rånarna anländer via helikopter och polisen kan bara se på när de försvinner med nä.


Men vid sidan av deras alster har det kommit utmärkta böcker om en mängd ämnen - bland annat en potentiell Palmemördare, en ung Joyce Carol Oates, ett magiskt möte i Kungsträdgården och om duvhöken Mabel, som hjälper en ung kvinna sörja sin far. Nu börjar min bok närma sig slutet och jag vill ha tips på era bästa böcker.

Och vi är nog många som söker boktips, så jag tänkte att vi kunde göra en liten boklista för att tipsa varandra om bra böcker i kommentarsfältet. Min bästa bok jag läst ? SF-bokhandeln för många år sedan på tips av en annan kund som också stod. Kyla är precis den sortens bok man ska läsa i decembermörkret när. Liftarens Guide till Galaxen-trilogin, Tre män i en båt och alla Erlend Loe- böcker.


När jag var barn skrattade jag när jag läste Dante- böckerna av Bengt Linder, men jag har en känsla av att de skulle kännas rätt daterade idag. Hundraåringen kan säkert kallas humoristisk, men den sortens humor är inte min kopp te. För dig som älskar böcker ! Gamla rävar är alltid bäst på att skriva deckare, men ändå kan man bli trött på deras böcker.


Tips på bra fantasy böcker ! Jag behöver en bra fantasy bok för min semster. Jag vill att den ska ha väldigt detaljerad action, antingen med svärd och eller magi, ju mer jag känner att jag är med i rörelserna desto bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg