torsdag 30 april 2020

Ventiler gjutjärn

Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris livsmedel. I vårt sortiment finns ventilgaller, luckventiler, rosettventiler, plattventiler och snurrventiler, med och utan stos.


Bland våra ventiler hittar du också ventilkättingar och kedjetyngder för ett traditionellt uttryck. Hittar du inte det du söker bland våra nytillverkade produkter, som finns här på hemsidan, så ta dig till Nackabutiken där det finns massor av gamla, nyblästrade att leta bland. Josef Davidssons Eftr.

Luckventil i gjutjärn med öppningsbar lucka avsedd för ventilation av grunden. Storlek: 1x 1cm. Alla är tillverkade i gjutjärn eller gjuten aluminium och passar in i klassisk sekelskiftesstil. Här hittar du luftventiler, galler och rosettventiler i klassiskt utförande. Alla gjutjärnsventiler är gjutna i sandform efter gamla förlagor.


Finns flera användningsområden. Tex som galler och ventiler till husgrunden. Ventiler till flera ändamål. Kompletteras med kedja eller snöre.

Yttermått ram 1x 1mm. Mått fastsättningsram 1x1mm. Finns även ventilgaller med insektsnät för utsida vägg. Varm och kall luft måste kunna cirkulera. Utan ventiler , eller i varje fall hål i väggen, fungerar inte bastun.


Du kan enkelt filtrera fram den ventil du behöver i filtreringsfunktionen ovan. Om du inte hittar den ventil du söker kan vi ta fram den till dig. Vänligen kontakta oss om du inte hittar din ventil hos oss. Avsedd att användas i värme-, ventilations- och fjärrvärmesystem med stora tryckfall.


Hetvatten och avgasat kylvatten. Vatten med tillsats av fosfat och hydrasin. Varje år skickar vi ut tusentals paket till nöjda kunder runtom i Sverige. Idag är vi drygt stycken medarbetare som ser till att vi har rätt sortiment, kvalificerade kundlösningar och snabba leveranser. Luckan skall stå öppen sommartid och vara stängd vintertid.


Ramen är försedd med flänsgaller, som hindrar djur från att krypa in i grunden. Välkommen in till Sekelskifte och våra ventiler till gamla hus. Rosettventil i svart gjutjärn efter gammal förlaga. Förr användes gjutjärn i många fler sammanhang än idag, men det har till stor del konkurrerats ut av andra material.


Gjutprocesser är dock fortfarande mycket produktionseffektiva, om de används rätt.

Det är lätt att forma komplexa former med gjutning. Idag tillverkas till exempel stekpannor, bromsskivor, motorblock, manhålsluckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg