onsdag 22 april 2020

Tjärat snöre

Tjärat snöre

Repbutiken har ett stort utbud av tjärade snören och rep. Tjärat hampsnöre tillverkat av 1 hampgarn och äkta dalbränd trätjära. Tjärat här hittar vi snören och garner som är behandlade med trätjära. Vi har tjärade snören av både naturmaterial och syntetiska garner.


Ytbehandlingen av tjära ger bindgarnen en bättre hållbarhet mot röta, saltvatten, påväxt och UV-ljus. Tjärat Hampasnöre Extra Prima är tillverkad av finaste hampgarner, snöret är dubbeltvinnat och mycket formstabilt. Finns i dimensioner mellan 2mm och 4mm. Tjärmärling är enkeltvinnade garner av högsta kvalité.


Hampasnöre används till dekorationer, hobby, sjömansarbeten, hissanordningar, upphängningar m. Det tjärade snöret har en underbar doft och lång hållbarhet. Förutom som kakelugnssnöre kan det med fördel även användas som presentsnöre, dekoration, makramé mm. Både för inomhus och utomhusbruk. Beskrivning Enkeltvinnade och dubbeltvinnade hampgarner som tjärats med svensk, dalbränd trätjära. Exempel på användningsområden Makramé- och sjömansarbeten.


Det enkeltvinnade snöret används till paketering, växtuppbindning, sömnad och pyssel. Tjäran ger snöret bättre beständighet mot röta och UV-ljus. Apnäve i tjärat snöre.


Inte svårt att förstå varför denna modell heter apnäve. Modellen har gjorts i alla tider av sjöfolk. Ett otroligt fint hantverk i denna apnäve, gjord av vår lokale knopslagare. Finnes i tjärat eller otjärat utförande.


Tjärat snöre

Snöre av tjärad hampa. Idealiskt både inomhus och utomhus, impregnerat på gammaldags vis med äkta trätjära, vi. Vi har ett mycket trevligt sortiment av snöre av både naturmaterial och syntetmaterial. Dubbeltvinnat och polerat. Generellt använder man oftast snöre av naturmaterial till dekorationer, makramé, pyssel, vävning, trädgården och andra hobbyverksamheter.


Unikt sortiment av tågvirke och riggtillbehör. Allt av hög kvalitet till rimliga priser. Vi säljer tjärsnöre av hampa och tjärat hamprep av högsta kvalitet. Tjärade rep och snören var forna tiders sätt att enkelt impregnera dem och göra dem mer motståndskraftiga mot väta. Idag njuter vi av doften och använder dem gärna för dekorationsändamål också.


Clipper är ett treslaget snöre av polyester som liknar tjärad hampa. Till skillnad från hampan är Clipper lämplig för utomhusbruk. Clipper kan användas till makramé, dekorationer, listlinor m. Rep och snören , ja vad vore livet utan dem, vi har dem till både nytta och fröjd. En rulle naturligt snöre är så fint att bara ha ståendes framme en naturlig prydnad.


Tunna – kraftiga, tjärade – otjärade… Vi har gott om olika beslag då man t ex ska göra ett marint trappräcke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg