onsdag 11 november 2020

Vad är kärlek dikt

Kärleken är tålmodig och god. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Kommer inte ihåg hur de gick, men dikterna handlade väl om vad de flesta tonåringars dikter gör.


Mer handlade det nog om obesvarad kärlek. Brita af Geijerstam är känd som danspedagog och översättare, bland annat av Nalle Puh-böckerna som hon också introducerade i Sverige.

Eller är den förlorad för allti söndersmulad och utspridd över universums eviga rum? Jag tappar greppet, kärleken är den boja som håller mig vid liv, utan den drunknar jag i Guds tårar. Då jag ej får luft ifrån Guds bittra andedräkt. Ring mig jag kanske inte kan gråta med dig, men jag kan få dig på bättre humör. En dikt (ett poem) är en ganska kort text med t ex rim och rytm eller ord som låter bra när man läser dem högt.


Och alla kan se att dess kärlek är sann. Ja, kärleken är så förunderligt vacker Ibland kan den stoppas av hinder ändå Då måste man klara att snabbt ta sig över Och visst blir det lättare om man är två.

Där jag är instängd från min första och främsta så är det svårt att sorgen min egen tämja. Du är det vackraste sken som skiner genom galler springan, du är gudinnan som alltid våren bringar. Du är det klaraste vatten som släcker min törst, men trots allt det så också är du tämjaren min , som för mig, alltid kommer först. När jag själv gick i skolan tyckte jag dikter var ganska pinsamma, eftersom jag trodde att de alltid måste handla om kärlek och solnedgångar.


Vad ska en dikt handla om? Dikter kan handla om precis vad som helst. Romantik är bara ett av ämnena. Andra vanliga motiv är naturen, ensamhet eller längtan.


Den kommer fågelvägen, och vi förstår, att vi har inget val. Vi måste ta emot den som man tar emot en ängel, som plötsligt landar i vår tåredal, vi måste ta emot den som man tar emot en sägen och tro med samma tro, som barnet har. Sådan är kärleken vi ville välja – men hade inget val. Gå fram, du mänsklighet!


Sidor i kategorin Edith Södergran Följande 2sidor (av totalt 221) finns i denna kategori. Visa mig i handling vad respekt är för någonting, lär mig se det vackra i världen runt omkring. Tala om att jag duger just precis som jag är , och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.

Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor. Du gör med det vad du vill. Mitt hjärta det är ditt. Det är fullt av kärlek.


Jag älskar dig inte endast för vad du har gjort av dig själv utan för vad du gör av mig. Men vad händer , vad skall jag göra nu. Vem tyckte du mycket om eller var kär i när du var liten? Samtala om frågorna parvis.


Lyft några elevsvar i helklass. Nu ska klassen samla ord om kärlek tillsammans. Dina ögon och min själ är beck och kåda. Vänd dig från mig, förr´n jag tändes som en mila innantill!


En fiol jag är med världens alla visor i sin låda, du kan bringa den att spela, hur du vill och vad du vill. Jag vill brinna, jag vill svalna. Ditt ansikte är så vackert.


Tvåsamheten framför allt. Säg mig, Du som min själ har kär, vilket under att just Du är här! Och jag undrar vad det är jag känner, om du vet det låt mej få reda på det då.


Den levat längst, som fyllde. Citat om när man hittat sin själsfrände. Att behöva någon annan är inte kärlek det är bara rädsla. Den är ej rikast, vilken mest.


I hela vårt liv hade vi trott att vara behövd är kärlek men det är var ett uttryck för en villkorad kärlek baserat på rädsla. Detta kan få själsfränder att gå ifrån varandra för vi trodde då att vi tappade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg