måndag 17 augusti 2020

Varför är män otrogna

Varför är män otrogna

Man kan ha en så otrygg anknytning från uppväxten att man förstör sina parrelationer, när de börjar fördjupas – genom att vara otrogen. Det här är inget som sker medvetet. Man kan också ha ett omättligt bekräftelsebehov, vara spänningssökande eller ha psykopatiska eller narcissistiska drag. Men det kan också vara så att man är i ofas känslomässigt, med mycket tjafs eller tvärtom – tystnad. Två av fem män har gjort det.


Eller den manliga fåfängan? Hälsa har löst gåtan varför han är otrogen. Kvinnan som söker sin hämnd kan noggrant välja ut vem hon är otrogen me eftersom hennes syfte blir att verkligen såra honom - hans bästa vän eller en yngre bror.


Andra är inte så kalkylerade och väljer ut första bästa man som de kan ha ett sexuellt förhållande med. Så vad säger då egentligen vetenskapen om vårt morbida intresse för andras otrohetsaffärer, och varför vi ibland är otrogna trots att vi tycker att det är fel? Länge hade de ingen aning. Det ligger nämligen i sakens natur att folk ljuger när man pratar otrohet, så någon riktigt tillförlitlig statistik om ämnet har varit svår. Då kanske jag går i pension och hänger på swingersfester med min man eller raggar på partnerbyte.


Ni är anonyma på min blogg men jag är intresserad av att höra varför du är otrogen. Men anledningarna till varför man väljer att vara otrogen mot sin partner skiljer sig åt beroende på var man bor. I Sverige tar det fyra år mellan bröllopet och att den första otrohetsaffären inleds hos de vänstrande kvinnorna.


Detta gör att svenska kvinnor faktiskt är näst snabbast i världen med att vara otrogna. Så någonstans mellan 5-, stort område för tvetydighet - men ändå så kan vi säga att iallafall inte är otrogna och förmodligen ännu fler. Därav blir det ännu svårare att svara på frågan varför är män otrogna , för du kommer inte kunna få fram ett enhetligt svar.


Varför är man otrogen ? Det finns många olika orsaker till varför otrohet uppkommer. Exempel på vanliga anledningar: Missnöjesotrohet Uppstår när en partner en längre tid upplever missnöje med relationen. Otroheten blir ett medvetet sätt att dra uppmärksamhet till problemet och för att börja göra en förändring. Livet är allmänt trist.


Och vi vill ha mer sex. Därför är svensken otrogen. Det speglar väl mansdominansen på sajten.


Kvinnor är nog oftare intresserade av närhet och någon att prata me medan män söker sex, säger Dominika Peczynski, Sverigechef för otrohetssajten Victoria Milan. Vad är det som gör att man faller för frestelsen och gör något man inte borde men någon. Studier visar män vars ålder slutar på är mest benägna att vara otrogna. Detta antas bero på att han vid närmandet av 30-, 40-, 50- eller 60-årsdagen upplever starkast åldersnoja.


Men sannolikheten för att en man ska vara otrogen är fortfarande procent högre, visar samma studie. Ska ta hand om mannen. Något som däremot inte har förändrats är vem som får skulden för otroheten.


Varför är män otrogna

Det anses nämligen fortfarande vara kvinnans fel när mannen är otrogen i ett heterosexuellt förhållande. Först av allt: det är inte enbart män som tar sidospår utanför sina förhållanden. Men just det här inlägget handlar om oss män , och varför en del väljer att vara otrogna (ja, det är ett val och inget som ”bara” händer). Att kvinnor o män är lika mycket otrogna , men också att de var skillnad på varför män o kvinnor var otrogna.


Men hur kan man egentligen veta det och vilka tecken ska man leta efter? Här kan du läsa om några tecken på att hen är otrogen. Men det finns några tecken i hens kroppsspråk som kan visa om hen är otrogen.


Jag står inte för otrohet, han hade lovat mig en framtid och kärleken kan göra en omoralisk och blind. Vissa kvinnor tror jag inte vill se att mannen är otrogen ,de ser, men vill inte se. Mina vänner säger att jag ska ringa henne och berätta för henne, men jag anser dock att det inte är min sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg