fredag 2 oktober 2020

Vad är marte meo

Tre till tio filmer är vanligast. Genom att ge positiv bekräftelse till föräldrarna stärker det deras egen självbil samtidigt som barnets självbild utvecklas positivt. Man använder sig av videokameran för att analyse-ra hur samspelet fungerar mellan de som ska behandlas. Med hjälp av korta videoinspelningar av vardagliga situationer ser vi tillsammans på vad som händer i samspelet.


Bland våra medlemmar finns idag bl.

Jag har tillgång till lokal i Åkersberga. Gruppstorlek i mina grupper är – personer. Kommer jag till er kan vi diskutera gruppstorlek. Terapeuten analyserar vad i samspelet som leder till en positiv utveckling.


Erfarenhet finns av att metoden upplevs som stärkande och inspirerande. Studera och lära känna varje barns behov av stöd för sin utveckling. Marte Meo är ingen utredningsmetod.


Det är ett utvecklingsstödjande förhållningssätt som bygger på att ”sätta ord” på och bekräfta barnets upplevelser.

Det är en pedagogisk metod där man använder sig av videokamera och filmar korta samspelssekvenser mellan barn och föräldrar. Vi vill också betona att vi pga. Konceptet innefattar vissa teoretiska grundantaganden, metoder för att kategorisera beteenden samt en uppsättning av specifika tekniker. Validation kan ske individuellt eller i grupp. Under de senaste åren har det narrativa synsättet vunnit mark.


Detta ar vad denna bok handlar oett försök att tillhandahålla stöd och hjälp till barn som uppvisar svårigheter i förskola och skola. Du kan också se vad just ditt barn har för behov och hur du som förälder kan tillgodose dem. Om du inte redan har en kontakt på socialförvaltningen och är osäker på vem du bör vända dig till kan du börja med att kontakta Mottagningsenheten. Besöksadress Kristallen, Brotorget Lund Öppettider Mån-tors 8-1 fre 8-16. Psykopedagogisk familjeterapi har ett tydligt pedagogiskt innehåll och tillämpas mest vid psykiatriska och somatiska sjukdomstillstånd.


Föräldrar och barn videofilmas i korta sekvenser i en vardaglig situation. Metoden bygger på kommunikationsteori och spädbarnsforskning. Utvalda delar av filmen visas sedan för föräldern som får stöd och konkreta råd hur samspelet kan förbättras. Det är mindre troligt att båda skulle visa lika mycket fel i temperatur när vi mäter temperaturen på två fundamentalt olika sätt och vid flera temperaturer.


De som söker mig beskriver vad de önskar hjälp med och tillsammans undersöker vi om den hjälp jag kan erbjuda är vad de efterfrågar. Ett för mig spännande område som jag hoppas kunna utveckla ytterligare är parsamtal i form av kortare samtalsserier där fokus ligger på att utveckla kommunikationen för par som vill finna nya vägar för bättre prat med varandra.

Det är därför viktigt att det finns vetenskapliga belägg för att insatsen inte kan orsaka skada. Det är inte alltid bättre att göra något än att inte göra något alls! Skadliga insatser förekommer. Det räcker därför inte med vällovliga teorier, goda avsikter, hårt arbete och enighet om att en viss insats är effektiv. När jag ska spara och skicka ett word-dokument som bifogad fil med e-post får jag ett medaelande om att det inte går det är ett MAPI-fel inloggningen misslyckades Har aldrig varken sett eller hört ett sådant meddelande tidigare.


Parenting Young Children (PYC) är ett hembaserat föräldrastödsprogram som baseras på väl beprövade socialpedagogiska principer. Programmet syftar till att stödja inlärning och utveckling av föräldraförmågan hos personer med kognitiva svårigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg