torsdag 4 juni 2020

Vilket spabad är bäst

Det billiga byggvaruhuset online. Snabb leverans, oslagbara priser! Stort utbud av spabad i hög kvalitet till bra pris och snabb leverans. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom sport och fritid.


När vi pratar om ‘ bäst i test’ så menar vi alltså spabaden som kunderna själva har köpt, provat på och gett en recension på.

Men inte alla letar efter samma sorts saker i spabad. Musikartisten Dr Albans bästa tips för dig som funderar på att köpa ett spabad. Hej Dr Alban, du har ett spabad från Poolkungen, berätta om ditt spabad ! Vårt hus ligger 1meter ifrån vattnet och vi har placerat spabadet på altandäcket. På så sätt kan vi bada och titta på vattnet och alla båtar – det är riktigt vackert.


Modellen monteras nedsänkt i terrassen eller i bryggan. Kami­nen är placerad direkt i vattnet bakom skyddande träpanel, vilket innebär att all strålnings­värme går rakt ut i badvattnet.

Som tillval finns reningsverk som gör det möjligt att behålla samma vatten säsongen ut i stället för att tömma och fylla varje gång. Det är därför viktigt att du köpet ett spabad som är Norden-anpassat, vilket alla i vårt spabad bäst i test är (förutom den sista produkten, som är uppblåsbar och måste tas in på vintern). Ingen vill ha ett fult spabad som tar upp mycket plats och bara är i vägen. Ett spabad kan beskrivas som en vidareutvecklad bubbelpool som är byggd för att användas utomhus året runt.


De har alltid inbyggt reningsverk, massagemunstycken och belysning. Kanske är det till och med så att badupplevelsen blir större under hösten och vintern när man kan krypa ner i ett varm spabad och luften runt om är kylig och kall. Ett riktigt spabad är byggt för nordiskt klimat och alltid utrustat med reningsverk, massagemunstycken och belysning.


Det är viktigt att det välisolerat för att ge en bra driftsekonomi och att ett bra termolock medföljer. Allt övrigt som krävs är en plan yta, elanslutning och vatten från trädgårdsslangen. Om man struntar i priset - vilket är det kvalitetsmässigt bästa spabad man kan välja? Jag är ute efter ett bad för 5-personer, form spelar ingen roll, jag är helt enkelt nyfiken på vilket märke som har bäst kvalitet, garanti, service, leverans osv och som - nästan viktigast av allt - kräver absolut minimal underhållsinsats från mig. Att jämföra andra märken av spabad ? Vi kan bara uttala oss om våra egna utespa där vi har egen erfarenhet och nu även en oberoende test.


Vilket utespa är bäst i test? Vi vet att det marknadsförs olika uppgifter om energiförbrukning och en del siffror som är osannolikt bra.

Men stämmer siffrorna med verklighetens spabad ? Hitta rätt produkt till rätt pris. Spabad inomhus eller utomhus? Här hittar du bra tips inför valet av ditt spabad.


Läs om placering, Jetstream. Det här är en enklare guide som förklarar allt om utespa och vad det innebär. Vi berättar vad som klassas som ett utespa, fördelarna, hur man installerar det lättast samt vart man kan hitta billiga återförsäljare på nätet.


Den här guiden rekommenderas till dig som inte är helt övertygad om att ett spabad är något för dig. Att välja spabad kan vara svårt. Hur skiljer de sig baden åt och vilket av dem passar just dig bäst ? Vi har listat punkter som är bra att tänka på inför köpet. Ni kanske inte behöver ett spabad med många sittplatser utan föredrar en mindre modell med två bekväma liggplatser istället?


Vi har alltid flera spabad i butiken så kom in och provsitt eller varför inte provbada för att se vilket spabad som passar Er bäst ! Nedan följer några bilder på exempel på konstruktionen av ett Lyfco utespa. Ramen är uppbyggd av rostfritt stål vilket är en mycket stark konstruktion jämfört mot billiga spabad som har stomme i trä eller komposit. Livslängden på glasfiberpool av hög kvalité är bra.


En nackdel är om poolen skulle få en skada är det mycket svårt att laga, och risken är stor att hela poolen måste bytas ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg