tisdag 3 mars 2020

Yrken lön

Beställ Taxeringskalendern idag med Fri Frakt och Snabb Leverans! Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Hur ser arbetsmarknaden ut och vad blir min framtida lön ? Sök efter ett yrke eller via en yrkeskategori, till exempel projektledare eller inom IT-data. Löner för massor av yrken.


Yrken lön

Hitta aktuell lön för just ditt yrke. Sök fritt bland alla löner eller bläddra dig fram till rätt yrke via de olika yrkeskategorierna längre ned. Lämna gärna din egen referens. Samtliga referenser är från dagens datum och ett år tillbaka.


Hos oss kan du jämföra löner mellan olika yrken. Statistik finns uppdelat på län, yrkeskategori och yrke. Bidra gärna med din egen lön för att göra statistiken så fyllig som möjlig. All statistik baseras på referenser från användare och är från dagens datum och ett år tillbaka.


Yrken lön

Sugen på ett karriärbyte? Här är tio yrken som är värda att fundera över – de har nämligen både hög lön och bra arbetsvillkor utan för mycket övertid och stress. Bli inte avskräckt av de flygstrejker som kommer och går, lönen för en kommersiell flygplanspilot är fortsatt hög jämfört med de flesta andra yrken. Jämför din lön , se vad olika yrkesgrupper tjänar, lönestatistik, medianlön, snittlön.


Vår data hämtas från Statistiska centralbyrån för att garantera. Ta reda på mer om ditt drömyrke! Oavsett om du vet vad du vill bli, eller om du söker efter en ny väg i livet, så kan du ta hjälp av Framtid.


Män som grupp tjänar mer än kvinnor som grupp. Bilden visar kvinnors lön i procent av mäns lön (grön stapel). Den första stapeln visar kvinnors andel av mäns löner , den andra stapeln visar kvinnors andel av mäns löner efter man tagit hänsyn till exempelvis ålder, yrke och utbildning. Alla löner är omräknade till. Lön efter yrke och land Sju yrken och länder Diagram 1. Söker du lönestatistik för att du byter jobb eller för ta reda på om din nuvarande lön är marknadsmässig?


Hur mycket tjänar andra i ditt yrke ? Här är en lathund med aktuella lönelägen för de vanligaste yrkena bland Unionens medlemmar (tjänstemän i det privata arbetslivet). Medellön är ett mått som används för att visa den genomsnittliga lönen för en grupp, till exempel alla som har ett visst yrke eller alla anställda i Sverige. Medellönen är summan av alla löner dividerat med antalet personer i gruppen.


Arbetsmarknaden är under ständig förändring. Vad vi jobbar med idag och hur hög utbildning vi har ser annorlunda ut jämfört med för några årtionden sedan. Hon tycker inte att du behöver skämmas om du som ny i yrket får en lägre lön än vad du hade väntat sig. Då kan du vara trygg i att du inte kan allting.


Om du får en väldigt hög lön blir det höga förväntningar på dig och då kan det vara svårt att möta de förväntningarna när du är ny. Om det finns kollektivavtal på den arbetsplats där du söker jobb, så finns det också en fastställd lägsta lön (minimilön) som arbetsgivaren inte får gå under. Här är yrkena med sämst lön och grupperna som förlorar mest.


Kanske jobbar du inom fel bransch. Klicka dig runt för att läsa om yrkena som ger bäst utdelning i lönekuvertet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg