måndag 16 mars 2020

Tecken på att man ska skiljas

Se foton på gamla klasskamrater! Ingen vill egentligen skiljas. Därför kan det vara svårt att veta när det är dags. Men det finns tecken på att en relation är över – är är sex av dem. Det är vanligt att man går igenom en hel del tillsammans i en relation, både toppar och dalar, speciellt om man levt med varandra under en lång tid.


Men om du märker att de dåliga dagarna är fler än de bra och att känslorna sakta men säkert börja svalna – då kan det vara dags att på allvar tänka över er relation. För hur ska man veta att skilsmässa är rätt beslut? Man vill ge varandra tid att umgås med sina vänner och hitta på saker på egen hand. Mycket av den tid som är trevlig och belönande ligger därför utanför relationen.


Här får man se upp så att inte det ni delar mest blir ett praktiskt engagemang som handlar om att städa, diska och ta hand om barn. Tecken På Att Man Ska Skiljas. Anna Jag Har Förlorat Honom Och Mina Bonusbarn~image credit. Annars är skillnader i värderingar en vanlig orsak till att par går isär.


Tecken på att man ska skiljas

Det kan till exempel vara olika syn på politik, vad som är viktigt i livet eller hur barnen ska uppfostras. I förälskelsefasen är det lätt att blunda för olikheter och uppvaknandet för att man tänker fundamentalt olika i viktiga frågor kan vara övermäktigt. Det kan vara svårt att greppa hur ett förhållande som verkade fungera kan sluta med att man går skilda vägar.


Men en skilsmässa är ofta sista steget i en lång rad händelser och subtila förändringar som kan vara svåra att uppmärksamma. Det finns dock vissa tecken som visar att relationen utvecklas åt fel håll. Men Anders Nyman pratar också om känslan av ett förlorat vi, då man börjar tänka på varandra som den andre och stereotyper. När man ser på varandra som ”du är alltid si och du är alltid så”. Visst kan man lägga på sig några “sambokilon” som nykär men det är farligt att låta sig själv förmultna totalt.


Självklart ska man känna sig bekväm med att vara osminka ofixad och inte alltid ha nyrakade ben, men samtidigt är det viktigt att både du och din partner inte slutar anstränga sig för varandra. Att ha ett optimistiskt sinne och ha tilltro på att alla problem går att fixa är en positiv kvalitet, i vissa fall. Det som är lätt att glömma när man står där och försöker fixa äktenskapet bara en sista gång är att det i verkligheten krävs två för att få det att funka.


Man kan endast ha kontroll över en själv. Betrakta de tecknen nedan som varningsflaggor, inte som uppmaningar till att ni ska skilja er. Läs också: tips på hur ni återupplivar kärleken! Ständiga gräl tär på relationen.


Tecken på att man ska skiljas

Frågan är då när det är dags att ta steget och hur man vet att skilsmässa är det rätta alternativet? ELLE har pratat med relationsexperten Charlotte Sander för att ta reda på i fall det finns några tydliga tecken som tyder på att det faktiskt är dags att skilja sig. Ta del av hennes råd här nedan. Hur vet man när det är dags att skiljas ? Och vad tyder på att det finns hopp om att hitta tillbaka till varandra? Det finns inga så klart fasta tidsangivelser på hur länge det får knaka i fogarna innan man ska börja fundera på att separera.


Men oavsett om det handlar om månader eller år av kamp så finns det en gräns där det kanske är bättre för alla att man går skilda vägar. Ett tydligt tecken på att ett äktenskap närmar sig en skilsmässa är att parterna tappar respekt för varandra, menar en skilsmässoadvokat som Good housekeeping pratat med. Ifall ni respekterar varandra i alla lägen, även när ni bråkar och är arga på varandra, har ni större chans att hålla ihop. Det är ofta rätt uppenbart när all fysisk och känslomässig intimitet har försvunnit från ett förhållande, och det kan vara ett tecken på att ni är illa ute.


Tecken på att man ska skiljas

Jag är så rädd att han ska bli arg på mig om jag vill skiljas , jag kan inte ens ta upp mina funderingar med honom för jag vet att då skulle bli jättearg och aldrig förlåta mig (vi har som sagt år tillsammans så jag vet hur han kommer att reagera). Jag är ännu mer rädd för att jag ska skada barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg