måndag 9 mars 2020

Tjärad märling

Märling tjärad 2mmx110m från Hjertmans. Snabb leverans – Tio butiker och webbshop – Bra priser. Tillverkad av ungersk kvalitetshampa.


Fint och väldoftande snöre som går att använda till lite allt möjligt i trädgården och hemmet, tack vare tjäran så har snöret mycket bra. Användningsområdet är idag mycket större och de tjärade snörena används även till uppbindning av växter i trädgården, inbjudningskort, servettringar och mycket mer. Skapa konto med e-post.


Fyll i din e-postadress och ett valfritt lösenord för att skapa ett konto. Du kan sedan börja spar ord i egna listor direkt. Vi fick denna bild från Lena o Peter som inrett sin sköna veranda med marina ting!


Dessa flöten är från Tofta på Gotland och har gjort tjänst i ett fiskeläge. Material: Hampa, natur, samt tjärad märling i valknoparna. Tjärad märling på stor XL rulle.


Ställ av oljad teak samt 10mm mässingsstång mellan bak- och framstycke. Ett rep med kardelar kallas tre-slaget. I vissa fall slår man samman kardelar, och man får då ett fyr-slaget rep.


Tjärad märling

I enstaka fall vid klenare dimensioner nöjer man sig med kardelar, märling , ofta tjärad som rötskydd. Ett snöre, något grövre än märling , slås av garn, och kallas då hyssing. HAMPA TJÄRAD Återgå till produktlistan. Dock är det inte lika hållbart som dagens plastrep och vår syntetiska hampa ser nästan på pricken ut som äkta hampa, även om den är tillverkad av plast. Doften av tjära kommer alltid att få dig att minnas detta besök.


När du besöker Repslagarbanan får du möjlighet att följa de olika tillverkningsstegen – från hampa till färdigt rep. Under visningen har du som besökare möjlighet att ta aktiv del i repslagningen, som sker helt med traditionella metoder. Snapsglas med valknop av treslagen, tjärad märling. Då vi använder oss av återvunna glas kan de skilja sinsemellan och vi har bara ett begränsat antal av var sort.


Det kan därför vara svårt att komplettera i efterhand. Passa därför på att beställa alla du vill ha på en gång. Impregnering av grövre textilier, tågvirke av naturmaterial (t.ex. tjärad märling , hamprep, grästrossar m m) Smaksättning i livsmedel (till exempel Tjärpastiller) och alkohol (Terva Viina). Råvara för terpentin-framställning. Den bästa terpentinen, balsamterpentin, fås då cederträ används för framställningen.


Beskrivning Enkeltvinnade och dubbeltvinnade hampgarner som tjärats med svensk, dalbränd trätjära. Exempel på användningsområden Makramé- och sjömansarbeten. När du besöker vår hemsida godkänner du att vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på den här webbplatsen. Herrgårds två mobiler (3) i vidje och tjärad märling. Hon har med sin gestaltning velat förmedla en känsla av livsbejakande kraft – två kromosomer fångade i en stillbild – en vision av en delning.


Tjärad märling

I entrén fi nns också två skulpturer, Vi två av Veikko Keränen (4) och Ögat av Liss Eriksson (5). Hampasnöre används till dekorationer, hobby, sjömansarbeten, hissanordningar, upphängningar m. Det tjärade snöret har en underbar doft och lång hållbarhet. Nyckelring mini-apnäve tjärad märling. Efter samlingen håller en av museets pedagoger en specialvisning.


Det blir även skattjakt som kan bjuda på läskiga överraskningar, korv med bröd och nattbio med snacks. Kvällen avrundas med pysselstun då det finns möjlighet att pröva sjömansarbete med rep och tjärad märling. Vill du få tillgång till hela artikeln?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg