måndag 18 januari 2021

Vart åka på sri lanka

Tired of Endless Searching? Find Lanka Sri on Helpwire. Everything A Sri Lanka Right Now on Direct Hit. Hikkaduwa, Galle, Sigiriya, Yala och Colombo.


Där finns några av Allt om Resors tips på Sri Lanka.

Följ med från gyllene stränder och koloniala fort via antika tempel och vilda leoparder till huvudstadens trendigaste barer! Vi ska åka till Maldiverna i en vecka och sedan åka över till Sri Lanka i TVÅ veckor. Behöver tips på vart man bör åka på Sri lanka ! Hur tar man sig lättast och billigast runt?


Har läst att man kan åka tåg, men antar att det tar längre tid? Att ta sig runt på Sri Lanka. Det bästa sättet är med hjälp av en privat förare.


Det finns bussar, som är en unik upplevelse i sig, men det kan vara svårt att förstå vart de åker och varifrån.

Tåg finns också, och det är en upplevelse i sig, eftersom tågen är från den tid Sri Lanka var en engelsk koloni. De flesta som åker till Sri Lanka hänger på sydkusten, och sydvästkusten. Det pratas om ficktjuvar och oärliga människor som försöker lura turister, men vi har aldrig råkat ut för några. Så, när ska man åka till Sri Lanka ? De månader som Sri Lanka erbjuder överlag bäst väder i hela landet är april och september, då ingen av monsunerna påverkar landet.


Vill man besöka Adam’s Peak under sin resa till Sri Lanka ska man sikta på att åka i april. Om man inte är särskilt kräsen kan man resa till Sri Lanka. Jag är själv på väg till Sri Lanka och hade först tänkt åka på en gruppresa men så läste jag er guide och blev totalinspirerad.


Jag har lite frågor till er som gjort så mkt research. Jag hade täntke dra ner “er tripp” till en intensiv vecka och göra avkall på en del hiking samt ett av safaribesöken. Sri Lankas natur och djurliv pockar ständigt på uppmärksamheten och jag har till sist fattat poängen med naturfotografen Jan Lindbladhs fascination för landet. Sri Lankas gyllengula stränderna är långa, naturen är grön och frodig och den kulturintresserade har en mängd tempel och historiska städer att välja bland. Större delen av Sri Lankas sydvästra kust kantas av sandstränder.


Här trivs backpackers, smekmånadspar, familjer och seniorer. En sinnenas ö, där kulturer har mixats genom årtusenden till att bli ett land där traditionerna än idag går hand i hand med det moderna livet. Sri Lanka är en droppformad liten ö strax söder om Indiens sydspets.

Naturen är nära och landskapet är färgstarkt. Regnskog blandas med teplantager, risfält och högplatåer. Vagabonds guide till Sri Lanka. Här tipsar vi bra hotell, om hur du bäst reser runt, när det är bäst tid att åka och vad du inte får missa i matväg. Till Sri Lanka kan man åka året om eftersom det alltid är bra klimat någonstans på ön, men bäst tid är under våran vinter (november – mars).


Vi är inne lite på Asien och därmed Sri Lanka och Indonesien. Vi vill inte Europa eftersom vi varit där en del. Såg att ni var i Sri Lanka i februari. Nu är det över, och allt fler upptäcker denna fantastiska ö sydväst om Indien.


Längre tillbaka har Sri Lanka en intressant historia. Det kan vara värt att fundera över hur ni vill bo. Hotellen har oftast alla bekvämligheter man kan önska – pool, restaurang, lekrum osv. Upplev Sri Lanka på egen han på datum som passar dig. På denna resa får ni uppleva några av Sri Lankas naturskönaste platser.


Ni får åka tuk tuk i kulturella Kandy, vandra längs teplantagen vid den lilla byn Ella och åka på jeepsafari i Yala nationalpark. Med tåg tar ni er genom det bergiga. Kom överens om priset i förväg.


Begär de orimligt mycket - välj en annan. Att köra själv rekommenderas inte i den kaotiska vänstertrafiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg