onsdag 27 januari 2021

Vasektomi sophiahemmet

Välkommen till Sophiahemmet Sjukhus! Sophiahemmet Sjukhus erbjuder högspecialiserad vård till alla och har samlat närmare 3specialistläkare med olika inriktning hos ett 40-tal självständiga vårdgivare. Alla vårdgivare på Sophiahemmet är ackrediterade att bedriva hälso- och sjukvård.


Vasektomi sophiahemmet

Sophiahemmet , ideell förening bedriver utbildning, sjukvård och forskning genom verksamheterna Sophiahemmet Sjukhus och Sophiahemmet Högskola. Vasektomi , eller manlig sterilisering, är ett mindre kirurgiskt ingrepp. Ingreppet innebär att spermierna hindras att vandra från testiklarna, där spermierna produceras, till penis. En vasektomi är ett mindre ingrepp än ett motsvarande steriliseringsingrepp hos kvinnor. Antalet par som väljer vasektomi som permanent födelsekontroll ökar.


Reversering av en vasektomi är möjlig att utföra om det inte har gått allt för många år efter ingreppet. Fyra år är i detta sammanhang inte så lång tid. Problemet med operationen är att sädesledarens gång är så smal (bråkdelar av mm) att man helst bör utföra den genom så kallad mikrokirurgi. Vid vasektomi tvättas och rakas pungen. Läkaren gör sedan ett 1-centimeter långt snitt i övre delen av pungen, drar fram sädesledaren, delar den och avlägsnar en bit.


Därefter snörps sädesledaren av med hjälp av tråd eller så bränns änden på den. En sterilisering av det manliga könsorganet kallas även för vasektomi. Sterilisering av kvinnligt könsorgan. Har du en livmoder klipps eller blockeras äggledarna för att förhindra spermiernas väg från livmodern in till äggledarna.


Detta görs genom titthålskirurgi. Du är sövd när steriliseringen görs. På GHP Urologcentrum sätter vi våra patienter i centrum och värnar om att ge specialiserad sjukvård av högsta kvalitet.


Vår ambition är att vara så. Aleris har verksamheter i hela landet. Här ser du alla våra enheter. Klicka på det område eller den verksamhet du är intresserad av för mer information.


På kartan ser du var vi finns i det område du är intresserad av. På Urologi och Inkontinens Kliniken använder vi non-skalp vasektomiteknik. Det innebär att kniven användes inte under operationen. Med specialinstrument görs ett litet hål i pungväggen och det behöver inte sys.


Vasektomi sophiahemmet

Operationen görs under lokalbedövning Det är ett säkert, enkelt och snabbt preventivmedel. Om du inte är nöjd med vården Är du missnöjd med oss vill vi veta det. Sergelkliniken har kirurgisk och urologisk verksamhet mitt i Stockholm. I verksamheten sker mottagningsbesök med utredning. Det är inte säkert att du får vård på mottagningen som du skickar en egen vårdbegäran till, utan mottagningen avgör vilken vård du behöver och på vilken nivå.


Samlad information om vårdgivares avtal med Region Stockholm. Styrdokument för vårduppdraget, rapportering av vårdkontakter, fakturering, IT-stöd. I Läkarhuset Odenplan finns idag st olika mottagningar.


Här finner du både familjeläkarmottagning och de flesta större specialiteterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg