tisdag 8 december 2020

Vad ska man blogga om för att få läsare

Se foton på gamla klasskamrater! Läs, Hur startar man en blogg och hur du tjänar pengar på din blogg. Jag har listat bombsäkra sätt att få fler besökare till din blogg.


Dina inlägg bör alltid hålla hög kvalité. Hög kvalité kan se ut på flera sätt.

En sak du kan jobba med är att innehållet alltid ska förmedla ett värde för läsaren. Vad kan man blogga om ? Naturligtvis kan man blogg om nästan vad som helst. För att bevisa det och ge lite inspiration har jag sammanställt tips på ämnen som du kan blogga om. Att komma på vad du ska blogga om kan ibland vara svårt.


Alla bloggare har dippar och dalar, både när det gäller inspiration men också motivation. För att minska risken för att bloggen blir helt lämnad till sitt öde när motivationen faller finns det ett par enkla knep för att göra det så enkelt som möjligt att komma på vad man ska blogga om.

Ett annat knep är att låta någon känd och inflytelserik person gästblogga på din blogg. Det är ett bra sätt för din blogg att bygga trovärdighet och få nya läsare. När du tar kontakt för att fråga om ett gästblogginlägg är det viktigt att du adresserar värdet som personen skulle få av att blogga på din blogg.


Du kan till och med be dina läsare att dela eller retweeta dina poster med. Man blir ju såå glad när någon kommenterar på bloggen, men få gör ju det. Hur ska jag trigga mina läsare att kommentera?


Om du tittar på min blogg – vad tycker du att jag gör bra och vad ska jag förbättra? Dessutom skapar de trafik som är bra för din. Anordna bloggtävlingar där det ingår att de ska länka till dig. Läs mer om tävlingsregler!


Glöm inte andra sociala medier som t. För att du ska vilja och orka fortsätta är det viktigt att du bygger ditt bloggande på just ett brinnande intresse. Det var så det började och det är vad. För att få så många läsare som möjligt till sin blogg så finns det vissa saker som man behöver utgå ifrån för att veta vad man ska skriva om.


En sak som man behöver vara medveten om för att kunna välja ämne att skriva om är att läsare vill kunna lösa ett problem. Sen handlar det om uppbyggnaden av bloggen, hur ska den presenteras, vad det ska vara för bilder, hur man bygger upp varje blogginlägg.

Kanske är det redan här många slänger in handduken för att det är faktiskt rätt mycket jobb som måste läggas på ens blogg om man vill att den ska lyckas. Det kan hålla i sig olika länge, men det går absolut att komma ur och vi har satt ihop denna lilla guide om vad du kan skriva om för att komma igång med ditt bloggande ifall det har stannat upp. Därför kommer här hela roliga och spännande saker att blogga om. På det sättet får du så kallade Resource Pages som blir bra startpunkter för dem som intresserar sig för ett visst ämne som du ofta skriver om på bloggen.


Kan man ingenting om det man skriver om så kommer det också att märkas, och då blir det förstås också helt ointressant för läsarna. Vill man ändå skriva om något som man inte har full koll på, så kan man göra research innan och läsa på om ämnet. I övrigt kan man blogga om precis vad som helst, bara fantasin sätter gränser.


Det är bara du som vet vad du brinner för och vad du känner att du kan berätta om med jämna mellanrum. Vill du börja blogga men ändå inte riktigt vet vad du ska skriva om ? Jamen då kan du ju göra som jag gjort, börja och se var du hamnar. Man vill ju nå ut med sin blogg och då krävs det förstås något alldeles speciellt, eller?


Faktum är att det finns massor med läsare som är intresserade av andra människors vardagsliv. Det innebär att man inte behöver ha så avancerade idéer. Att blogga är att publicera.


Det är ett sätt att publicera, ett rakt och smidigt sådant som i regel dessutom är väldigt rakt och lätthanterligt – både vad det gäller att uppdatera och läsa själva sidan. Lura dig själv till att spara Det finns saker som man kan göra i vardagen för att lura sig själv att spara mer pengar. Till exempel kan man ha automatiska överföringar som sätter över pengar varje månad utan att du själv behöver tänka på det.


Det här är något som man kan tipsa sina läsare om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg