måndag 10 februari 2020

Vad gör man om någon snarkar

Stort utbud av hjälpmedel för en god natts sömn. Välkommen till ResMed! Om man inte får full effekt av antingen spray eller snarkskena ska man inte glömma bort att man kan få en synergisk (samverkande) effekt om man kombinerar metoderna. Hjälp vid snarkning Problemen med snarkning och sömnbrist har fått alltmer uppmärksamhet och idag finns det en rad olika effektiva hjälpmedel, förutom redan nämnda snarkskena och spray, för dig som vill sluta snarka.


De flesta av oss känner någon som snarkar eller nattligen störs av en partner som snarkar , detta kallas social snarkning.

Det är dubbelt så vanligt att män snarkar i jämförelse med kvinnor. Att omkring av männen och av kvinnorna snarkar regelbundet visar flera studier vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och Sunderby sjukhus i. Många överviktiga kan snarka betydligt mindre av bara några kilos viktminskning. Rökning ökar risken för att slemhinnorna blir irriterade och gör att du lättare snarkar. Hjälper inte ovanstående tips kan du söka hjälp hos läkare.


Om läkaren misstänker att du har andningsuppehåll, brukar hen skicka personen för sömnregistrering. Om man kommer till rätta med snarkningen kan potensen komma tillbaka. Så kan du snarka mindre.

Sov på magen eller på sidan. Det är vanligast att snarka när man ligger på rygg eftersom andningsvägarna blir trängre då. Det finns hjälpmedel som speciella snarkbälten att köpa som gör det omöjligt att rulla över på rygg. Vad kan man göra om man snarkar , finns det någon hjälp?


Om man ”bara” lider av snarkningar eller har lindrig sömnapné kan man göra en rad saker hemma för att se om det blir bättre. Till exempel kan man börja med att försöka minska i vikt om man är överviktig och prova att sova med en näsvidgare. Se till att personen inte har något löst i munnen som kan komma ner in andningsvägarna. Kontrollera om personen har sårskador som behöver vårdas.


Lossa på åtsittande kläder om personen har det och lägg hens ben högt. Sedan gör den allt det till en del av våra drömmar. Det betyder också att hjärnan även när du sover registrerar ljud och intryck. Vilket kan leda till att om du hör någon borra i väggen så kan du drömma om att du är hos tandläkaren till exempel. Kvinnor och män drömmer olika.


Gör det någon skillnad om det är inandningen eller utandningen som är problemet? Rickard Harlid: Snarkningar och apnéer gör INTE att man går upp i vikt. Det är dock helt klart att man inte bBEHÖVER vara överviktig för att snarka.


Snarksprayen man sprayar i svalget har jag hört inte fungerar, men finns något nytt som heter Asonor nu.

Min sambo snarkar sjukt mycket, och har verkligen testat allt. Men Asonor, (lite fler sprayningar än vad det står dock) fungerar verkligen! Hur gör man när någon snarka ? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.


Det är alltså troligt att du själv snarkar , att du känner någon som snarkar eller lever med någon som snarkar. Men att snarka någon gång då och då är normalt och inget du ska oroa dig för men om du däremot snarkar regelbundet eller har en partner som gör det och det stör dig eller ert förhållande är det dags att titta på vad som kan göras för att förbättra besvären. Snarkar som en motorsåg, tips på vad man kan köpa på apoteket eller hitta i naturen? Fått klagomål att det låter som om självaste motorsågsmassakaren är på fullfart när jag sover, och undrar nu om någon annan har samma problem?


Har hört att man kan göra operation mot halsmandlarna(?). Måste man betala det själv? Någon som gjort det som vill berätta? Sen pratar jag i sömnen också, någon som vet varför jag.


Det kan också bero på svullnad i nosens slemhinnan p. Det är inte normalt för katter att regelbundet snarka eller låta från nosen, så om den gör det bör man boka tid till veterinär för undersökning. Alternativt operation, snarkskena (kompisen blev hjälpt av den). Gå ner i vikt om man är överviktig. Finns också ryggsäckar eller tex sy in ngt obekvämt i tshirt så man inte kan sova på rygg.


Förr i tiden sov jag alltid på sidan men nu har jag mer eller mindre vant mig vid att sova på rygg men kan även ligga lite på sidan gör lite ont men man vänjer sig. Ibland kan man ju undra vad man inte gör för sin älskade haha. Tror man får försöka hitta ngn ställning som funkar för en själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg