måndag 18 maj 2020

Tips på jobb att söka

Tips för dig som söker jobb. Att söka jobb kan vara knepigt. Du får ett begränsat utrymme i ett brev för att få arbetsgivaren intresserad av dig – förstå att du har rätt meriter. Sedan ska du under en intervju ge en bredare bild av dig som anställd och person för att få intervjuaren att bli ännu mer intresserad.


Tips på jobb att söka

Koncentrera dig på att skriva riktigt bra ansökningar till dessa istället för att skicka iväg mängder med standardiserade ansökningar. Här bjuder vi på läsning matad med information om hur du blir bättre på att söka och få jobb ! Läs inte bara texten, följ tipsen på en gång. Testa dig fram, gör anteckningar och notera idéer du får under tiden som du läser. Pang på Många börjar med att berätta om sig själva. Inledningen ska vara kort och slagkraftig och förklara vilket jobb du söker och varför du passar för det.


När du känner dig trygg inför din anställningsintervju kan du presentera dig på ett mer avslappnat och professionellt sätt. Därför kan det vara bra att vara förberedd på arbetsgivarens frågor. Här är exempel på vanliga frågor som brukar dyka upp när du söker jobb inom staten.


LinkedIn för att söka jobb. Bästa ställen att söka efter jobb. Arbetsförmedlingen Platsbanken Sveriges största jobbsökarsida, sök via yrke, ort eller kommun. Monster (fd Jobline) är riktigt stora på jobb.


Innovativ jobbsökarsajt integrerat med sociala medier. Medrek Sök jobb inom vård och omsorg. Academic Search Futurestep Jobber. Beskriv inte bara dig själv när du söker jobb.


Tips på jobb att söka

Fokusera på vad du har gemensamt med företaget. Tänk “vi” – inte “jag”. Så beskriver du varför du vill ha just det jobbet.


Varför just du valt att söka dig till just det här företaget är unikt. Fyra tips till dig som vill söka jobb effektivt: 1. Glöm inte heller att skriva ner de jobb du planerar att söka ! Gör dina anteckningar antingen i ett Exceldokument eller i ett kollegieblock. Använd inte din jobbtelefon eller jobbmejl för att söka andra tjänster och var lite försiktig med vad du berättar, både för kollegor och chefer. Man kan aldrig veta vem som berättar vad för vem, och skulle det komma fram på fel sätt att du söker ett nytt jobb leder det sällan till något bra, säger Thomas.


Allt hänger på vad du frågar. Säg ”Nej, inte just nu. Sök inte jobb Du kanske frågan om du söker jobb. Jag är angelägen om att hamna på en arbetsplats där mina kunskaper verkligen kommer till sin rätt, så jag undersöker flera företag som har väckt mitt intresse.


Kom ihåg att det inte bara arbetsgivaren som ska välja. När du som chef ska presentera dig i ett personligt brev, behöver du visa att du kan leverera resultat, leda medarbetare och axla det ansvar som krävs för det jobb du söker. Här är våra tips för ett bra personligt brev.


Tips på jobb att söka

Det ska du också göra. Ring kontaktpersonen och ställ frågor om du behöver. Se till att du har en bra bild av vad jobbet innebär. Börja inte med att skriva ”jag heter” eller ”jag söker tjänsten som”.


Förklara i första meningen varför du söker jobbet. Exempel: ”Jag har års erfarenhet som marknadschef…” I stället för att tala om vad du har gjort, fokusera på framtiden, vad som kommer att hända om de anställer just dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg